02 February 2013

*נשנשו- חומוס אפוי מתוק

והפעם מפינת המתכון המהיר, גרגירי חומוס אפויים בטעם מייפל וסוכר חום
זוכרים את גרגירי החומוס האפויים המלוחים מלפני כמעט 3 שנים? המתכון הפך ללהיט והוכן אצל רבים מכם בבית
אפשר ורצוי לגוון את המתכון בטעם מתוק בתוספת קטנה (יחסית) של סוכר חום כהה וסירופ מייפל- אמיתי בלבד
אפשר להשתמש בחומוס מבושל מוכן כבר במשקל 450 גרם, או עשו כמוני, בריא וטעים יותר- השרו את גרגירי החומוס לפחות ללילה, למחרת בשלו אותם לריכוך, ערבבו עם יתר המרכיבים (המעטים) ואפו בתנור
חומוס אפוי עם סוכר חום ומייפל
:ההכנה
.להשרות ללילה או ליממה (ולהחליף מים מספר פעמים) כ- 300 גרם גרגירי חומוס
.לשטוף ולבשל עד לריכוך, ללא תוספת מלח/סודה לשתייה
לסנן, לייבש עם מגבת נייר. לשקול כ- 450 גרם חומוס מבושל, ישאר טיפה עודף חומוס שיתאים לסלט קטן בתוספת כמון, פטרוזיליה, מלח ושמן זית
.בקערה לערבב כ- 2 כפות סוכר חום, כ- 2 כפות שמן (לא זית) וקינמון טחון לטעם
.להוסיף את החומוס ולערבב
.לשטח את החומוס על נייר אפייה בתבנית גדולה
לאפות 35-40 דקות בחום 190 מעלות עד שהחומוס כמעט פריך לגמרי. מומלץ לערבב 2-3 פעמים בזמן האפייה
.להוציא מהתנור לערבב עם 2-3 כפות סירופ מייפל אמיתי
.להחזיר לתנור החם לעוד כ- 5 דקות

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

לא היה עולה בדעתי גרגירי חומוס מתוקים.
אבל בעצם למה לא ?!
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License