23 February 2013

* להכין אוזני המן הטעימים ביותר

אוזני המן/כיסנים במלית חמוציות

במיוחד לכבוד פורים יש לנו מתכון חדש ונהדר, אוזני המן או כיסנים במלית חמוציות. אוזני ההמן והכיסנים יתאימו לכל ימות השנה, הם פריכים, דקיקים ונמסים בפה. הכנתי מראש שלוש מליות: כולן דורשות בישול וקירור לשם הסמכה. אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר. שמירת המליות הטעימות.. באחריותכם. מלית החמוציות התגלתה כמתאימה ביותר למלוי בצק זה. כל היתר.. יתאימו יותר למריחה על עוגה/לחם או לאכילה עם כפית. זהירות, זה ממכר. מלית החמוציות, סמיכה במידה ולא נזלה לא מאוזני ההמן ולא מהכיסנים. קארד הלימון נחמד במלית, ריבת החלב הנפלאה נזלה כמעט כולה על נייר האפייה, מזל שהכנתי דוגמיות אחדות ממנה
 

 הבצק שלנו הוא בצק בסיסי שאינו מכיל תוספת סוכר או חומרי התפחה ויתאים ליצירת אוזני המן וגם כיסנים. המלית מפתיעה- קלה להכנה,אדומה, סמיכה (וללא תוספים לא טבעיים כחלק מהמליות הקנויות) ותשמש אותכם למאפים נוספים אחרים כ- מלית לפאי, מאפה שמרים, עוגת גבינה ורעויונות נוספים
:הערות לפני שמתחילים
.כל מרכיבי הבצק חייבים להיות קרים ועיבוד הבצק מינימלי , לקבלת בצק דקיק ופריך
.הבצק קל להכנה במעבד מזון. לושו אותו מעט רק עד קבלת בצק אחיד
.במידה והבצק לא התאחד, הוסיפו בהדרגה כמות נוספת ומעטה של מים קרים
.הבצק מצריך קירור של לפחות 30 דקות לפני רידוד ומילוי
ניתן לצנן את הבצק זמן ארוך יותר במקרר (שעות או ימים ספורים) אך יש להוציאו 10-15 דקות לפני עיצובו
.מלית החמוציות שבמתכון תספיק למחצית כמות הבצק ואולי טיפה יותר
.את יתרת הבצק הקפיאו או מלאו בכל מלית אהובה
.צרו מהבצק אוזני המן או כיסנים
.אוזני ההמן והכיסנים כאן נחתכו בעזרת חותכן פלסטיק עגול בקוטר 7 ס"מ
: חמוציות
אני אוהבת להשתמש בחמוציות יבשות מיבוא אמריקאי, לרכישה בכל מרכול במארזים של 142 גרם
.במלית נעשה שימוש במרבית המארז, ישארו כ- 2 כפות. המוצר נקי ,יפה, איכותי ומוכן כבר לשימוש
קל לעצב את הבצק על ידי רידודו דק, אך לא דק מדי, חיתוך לעיגולים, מילוי וסגירה הקצוות לאוזני המן או כיסנים
את אוזני ההמן או הכיסנים המעוצבים יש לאחסן במקפיא לזמן קצר לפני האפייה. 10 עד 15 דקות יספיקו ולתנור
.אפשר למרוח את פני הבצק לפני האפייה בחלבון או חלמון אך זה איננו הכרח ולדעתי מיותר
.ניתן ליצור אוזני המן/כיסנים גדולים יותר, שנו את זמני האפייה בהתאם
זמן האפייה קצר ותלוי בתנור /בתבנית שלכם. אפו מקסימום 15 דקות בחום בינוני. לקראת סוף האפייה, השגיחו צמוד
.אני אוהבת במתכון זה, להפעיל את הטורבו לקראת סוף האפייה למגע זהוב נוסף
.יפה לאבק את המאפים המוכנים באבקת סוכר מסוננת מיד עם הוצאתם מהתנור
הכינו בעצמכם אבקת סוכר טריה בכל פעם- טחנו סוכר במטחנת קפה/תבלינים. העבירו דרך מסננת קטנה על המאפה החם


אוזני המן/כיסנים במלית חמוציות
הכמות תספיק לשלוש עד 4 תבניות אפייה גדולות
:חומרים לבצק
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
חצי כפית מלח שולחני דק
מאתיים ועשרים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
שני שליש כוס מים קרים= 160 מ"ל
:חומרים למלית חמוציות
שתי כוסות מיץ חמוציות מיובא (פקק בורדו) לא דיאט (רצוי של אושן ספריי) = 480 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן - 50 גרם
תמצית וניל (כפית או 2) או משחת וניל לטעם
כוס מדידה מלאה בחמוציות יבשות כ- 120 גרם ,רצוי מיבוא
כף קורנפלור
כף מי ברז
-
תבנית או תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
חותכן עגול 7 ס"מ או גדול יותר
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לשים את הקמח והמלח לתוך מיכל מעבד המזון
.להוסיף את חתיכות החמאה הקרה
.להפעיל את מעבד המזון עד קבלת תערובת גרגירית
.בהדרגה להוסיף את המים הקרים
.לעבד קצרות ורק עד קבלת בצק אחיד
.לעטוף את הבצק ולאחסן בקירור 30-60 דקות
:הכנת מלית חמוציות
.לצקת לסיר בינוני (4 ליטר) את מיץ החמוציות והסוכר
.להוסיף לסיר את הוניל והחמוציות היבשות ולערבב
.להביא את תכולת הסיר לרתיחה איטית
.לבשל כ 17 דקות או עד שהחמוציות רכות ותפוחות
.לסנן את החמוציות או להעבירן בכף, ללא הנוזלים (לשמור את הנוזלים בסיר) למיכל מעבד מזון
.לטחון את החמוציות המבושלות קצרות
.את הנוזלים בסיר להביא לרתיחה איטית
.בקערית,  להמס את הקורנפלור בכף המים
.לזלף את הקורנפלור המומס במים באיטיות לסיר,לערבב ולבשל קצרות (דקה עד 2) להסמכה
.להוסיף לסיר את החמציות הטחונות, לערבב ולהסיר מיד מהלהבה
.לצנן את המלית לגמרי, רצוי במקרר. אפשר להכין יום מראש
-
:עיצוב ואפייה
.להוציא את הבצק מהמקרר. לחלק ל- 2 חלקים שווים. חלק אחד להחזיר לקירור
.להניח לבצק להתרכך מעט למשך 10-15 דקות
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית בנייר אפייה
.לקמח היטב משטח עבודה
.לרדד את הבצק לבצק דק אך לא דק מדי
.לקרוץ עיגולים בעזרת חותכן עגול 7 ס"מ או בעזרת כוס
.לשים כמות קטנה של מלית חמוציות/מלית אחרת במרכז כל עיגול
.לסגור קצוות לאוזן המן או לקפל לשניים ולסגור לכיסן. להדק יפה קצוות
להניח את אוזני ההמן/כיסנים על נייר אפייה על משטח או תבנית בינונית ולאחסן במקפיא למשך 10-15 דקות
.להעביר את המאפים לנייר אפייה בתבנית גדולה
.לחרוץ איקס קטן ומעט עמוק במרכז כל כיסן
.לאפות את אוזני ההמן/הכיסנים 13-15 דקות
.להוציא את המאפים מהתנור.להעביר לרשת
.לבזוק אבקת סוכר
.לצנן
.לשמור בכלי אטום
מימין :מלית קארד לימון וריבת החלב,פחות יתאימו למילוי, משמאל: מלית החמוציות
.מתכון לקארד לימון כאן בקישור*
:ריבת חלב -  הכנה זריזה כמות - צינצנת קטנה*
.בסיר בינוני ועמוק ערבבו 130 גרם סוכר לבן עם שמינית כפית אבקת סודה לשתייה
.צקו לסיר חצי ליטר חלב 3% שומן
.ערבבו הכל היטב
.הביאו לרתיחה עדינה
.בשלו את החלב על הלהבה הקטנה והנמוכה ביותר
.בחשו מדי כמה דקות עד לקבלת ריבה סמיכה בצבע חום בהיר
.העבירו את הריבה דרך מסננת וצננו במקרר עד לשימוש
.הריבה תסמיך עוד לאחר צינון מוחלט במקרר

-העץ שכאן, צולם אתמול בנמצלמת הנייד: רחב, עבה, קצת מבוגר ויפה כל כך

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

נישמע מצויין.
תודה
(א)

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License