02/03/2013

* להכין בבית: :קטשופ פיקנטי בסגנון מקסיקני

קטשופ פיקנטי בסגנון מקסיקני
? בתום הבישול לא האמנתי שאקבל בכלל קטשופ . מי חלם על קטשופ חלק , אדום וטעים
לשמחתי הרבה, ניסוי הקטשופ הפיקנטי הצליח בגדול ! על מנת לבדוק את מידת החריפות, טעמתי כפית מהרוטב המרוסק לפני הבישול. הרוטב הורדרד כלל עגבניות, פלפל צי'לי טרי ובצל. שרף מאוד, מצאתי עצמי רוקדת במטבח.. ע"מ למצא מה יעצור לי את ה'שריפה' על השפתיים. שטיפה במים וקיווי עסיסי עזרו , סוף כל סוף 
התקלה השנייה , התגלתה בדמות שימוש בעגבניות לא מתאימות. השתמשתי בחצי קילו עגבניות טריות על אשכול. העגבניות לא היו בשלות מספיק וגם לאחר חליטה, היה קשה לקלף מהן את הקליפה הדקה. בנוסף, העגבניות היו מלאות גרעינים
   

:טיפים
.מכמות של כחצי קילו עגבניות תתקבל צינצנת קטנה של קטשופ פיקנטי
.מומלץ להכפיל כמויות
.חשוב להשתמש בעגבניות אדומות, טעימות ובשלות מאוד. רצוי ללא הרבה גרעינים
:לחלופין, ניתן להשתמש בעגבניות קצוצות מקופסת שימורים איטלקית- למשל של היצרן
MUTTI
.הקטשופ טוב לאכילה מיידית וגם יישמר במקרר שבועות ספורים בלבד

בצילום:קערית מימין- הרוטב לפני הבישול. קערית למעלה- הרוטב לפני הסינון. קערית שקופה למטה: הקטשופ המוכן
קטשופ פיקנטי
?איך מכינים
.שוטפים היטב חצי קילו עגבניות, מרחיקים עוקצים
.בעזרת סכין חדה עושים חתך בצורת איקס בתחתית כל עגבניה
.מניחים את העגבניות בקערה חסינת חום. יוצקים מעל מים רותחים. מניחים ל 1-3 דקות
.מסננים את העגבניות וקולפים בזהירות מהקליפה הדקה. קוצצים גס
.בקערת מעבד מזון שמים את העגבניות הקצוצות, בצל קטן קצוץ גס, כ- 3 שיני שום קצוצות גס
.מעבדים הכל לקבלת תערובת חלקה
.שוטפים פלפל צ'ילי אחד. חוצים את הפלפל לאורכו ובעזרת כפית מרחיקים את הגרעינים. קוצצים גס
.מוסיפים את הפלפל לקערת מעבד המזון וטוחנים הכל יחד
.מעבירים את רסק הירקות לסיר. מוסיפים מלח (אטלנטי) לטעם ומביאים לרתיחה
.מבשלים את הקטשופ על הלהבה הנמוכה ביותר ללא מכסה כחצי שעה. חשוב לערבב תכופות
.הרוטב המוכן צבעו יהיה אדום עמוק והוא יסמיך מעט
.במידה ובקטשופ יש גרעינים רבים של עגבניה, העבירו אותו דרך מסננת צפופה
.בכל מקרה, מומלץ לסנן את הקטשופ
. העבירו את הקטשופ המוכן לצינצנת ואחסנו במקרר
.הערה: חריפות הרוטב המבושל פחותה מזו של הרוטב לפני הבישול


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

איזה רעיון !
אף פעם לא עלה בדעתי להכין בבית.
אני "מהמר" שיהיה יותר טוב מהקנוי.
תודה רבה.
(א)

assets Creative Commons License