14/03/2013

*לחמניות עם אשכולית אדומה - הפתעה חדשה וטעימה

לחמניות עם אשכולית אדומה
 
האם הכנתם כבר פעם מאפה שמרים שבתוכו אשכולית אדומה ..?האם הוספתם מיץ מאשכולית אדומה לתוך בצק שמרים?..האם גררתם זסט או גרידת מקליפה של אשכולית אדומה ללחמניית השמרים שלכם
.הלכתי לבדוק את זה בשבילכם וגם עבורי.. הפוסט הזה מוכיח עד כמה זה מוצלח וטעים
.הרעיון אומץ ועובד מהכתבת ליסה פיין מנהלת הבלוג ומוציאה לאור של ספר הבישול הטקסני
 

ליסה מוסיפה למתכון גם קינמון ווניל ואני רציתי להרגיש את טעמה הטהור של אשכולית אדומה. בנוסף, ליסה מצפה את הלחמניות שלה בכמות גדולה יותר של ציפוי.מצאתי שהלחמניות טעימות גם ללא ציפוי ואפשרי לצפות רק את חלקן
.בציפו הסוכר-חמאה ואשכולית. הציפוי ורדרד וטעים.. בפני עצמו


לחמניות רכות במיוחד ממולאות בחמאה, סוכר וגרידה מקליפת אשכולית אדומה. מעל הלחמניות ולבחירתכם נמרח ציפוי ורדרד ויפה. את בצק הלחמניות קל להכין במיקסר עם וו הלישה או ידנית. הבצק רך במיוחד בזמן העיבוד והלישה כמו גם המאפה המוכן. במקור כמות הקמח לא היתה רשומה בדיוק, לכן שקלתי למען נדע כולנו
יחד עם זה שמאפה מאשכולית אדומה הוא עונתי, ניתן למצא פתרון להכנתו בכל השנה: הקפיאו מיץ אשכולית אדומה וזסט או החליפו במיץ וגרידה מתפוז

הלחמניות נאפות בתבנית מלבנית לא גדולה במיוחד. במהלך התפיחה והאפייה, הן נצמדות אחת לשנייה. הלחמניות הן למעשה עוגות שמרים לא מתוקות מדי שילוו את ספל הקפה שלכם בבוקר ובכל עת. הלחמניה תשאר רכה מאוד וטריה שעות אחדות לאחר האפייה - הקפידו לארוז אותה בשעות אלו בניילון. נותרו לחמניות ? הקפיאו אותן
.הערה: למתכון כולו תספיק מחצית אשכולית אדומה גדולה ויפה, בחרו אחת שקליפתה אדומה יותר


לחמניות עם אשכולית אדומה
הכמות: 12 לחמניות
:החומרים לבצק
כף שמרים יבשים= 11 גרם
חצי כוס מים חמימים = 120 מ"ל
כפית וחצי עד שתיים זסט מאשכולית אדומה
חצי כוס מיץ אשכולית אדומה = 120 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כפית מלח דק
ביצה גדולה, טרופה
שלושים גרם חמאה מומסת, פושרת
כ 450 גרם קמח לבן רגיל + כפות קמח נוספות ללישה/רידוד

:החומרים למלית
שתי כפות סוכר לבן
שתי כפיות זסט או גרידה מאשכולית אדומה
חמישים גרם חמאה רכה
:החומרים לציפוי- לערבב הכל יחד בקערית קטנה
[הציפוי אופציונלי]
חצי כוס אבקת סוכר
כף עד כף וחצי חמאה רכה
מעט מיץ אשכולית אדומה
מעט זסט/גרידה של אשכולית אדומה
--
תבנית מלבנית בגודל 22 ס"מ על 33 ס"מ או תבנית 20 על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מיקסר לערבב להמסה את השמרים במים החמים. להניח מכוסה למשך 5 דקות
להוסיף לקערה ולערבב- גרידת אשכולית, מיץ אשכולית, סוכר, מלח, ביצה, חמאה מומסת וכוס אחת מכמות הקמח
.להוסיף בהדרגה את יתרת כמות הקמח עד לקבלת בצק רך וגמיש. הבצק דביק מעט, זה בסדר
.להניח את הבצק, מכוסה למשך 15 דקות
.ללוש את הבצק דקות אחדות. ניתן להוסיף כפות ספורות נוספות של קמח
.להניח את הבצק לתפיחה עד הכפלת נפחו , למשך כ - 90 דקות
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח, לרדד את הבצק למלבן במידות התבנית= 22 ס"מ על 33 ס"מ
.בקערית קטנה , לערבב את הסוכר וגרידת האשכולית
.למרוח את הבצק בחמאה
.לפזר מעל את הסוכר המעורב בגרידת האשכולית
.לגלגל את הבצק מצידו הארוך לגלילה מהודקת. לסגור קצוות לכל אורכן
.לחתוך את הבצק ל- 12 לחמניות שוות
.להניח את הלחמניות בתבנית
.לכסות את התבנית ולהניח להתפחה למשך כשעה
.בזמן תפיחת הלחמניות, לחמם תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות
.לאפות את הלחמניות עד שהן זהובות היטב כ- 15 דקות
.ניתן להפעיל את הטורבו בדקות האחרונות של האפייה
במידה ואתם משתמשים בציפוי (ניתן להכפיל כמות הציפוי), ערבבו את כל המרכיבים בזמן אפיית הלחמניות
.להוציא את הלחמניות ולמרוח מיד בציפוי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

דומה לעוגת השושנים,אבל בטוח שהארומה אחרת לגמרי.
תודה
(א)apyraG

assets Creative Commons License