26/03/2013

*להכין קינוח גבינה ותותים

חדש: קינוח גבינה ותותים
כן, אני יודעת שחלקכם נחים כעת, לאחר ארוחת ליל הסדר המסורתית, מפגש משפחתי מחבק ונעים..או בשלהי צוהרי החג ..אצלנו היה טעים ונעים הערב. כולל מנת הקינוח הזו. קינוח מהיר הכנה, אדום לבן, טעים להפליא ויפה להגשה. הקינוח חלבי ומורכב מגבינה, שמנת מתוקה, מעט סוכר, ג'לטין לייצוב ותותים. המירקם קליל, כמו של מוס והמתיקות עדינה. "מוצלח מאוד" אמרו החבר'ה שלי, אחד אחד
.הערה: את הקינוח ניתן להכין בכלי הגשה אחד גדול או בכוסות הגשה אישיות. הכמות תספיק ל 7-8 איש
ליצירת 'עוגות גבינה' אישיות: פזרו בתחתית וכשכבות בין מלית הגבינה פירורי עוגיות/תערובת אגוזים וכדומה
קרם גבינה ותות שדה
?כיצד מכינים
.בקערית קטנה להמיס 2 כפיות מדידה אבקת ג'לטין טהור ב- 3 כפות מי ברז. להניח ל- 3 דקות
.לחמם את הג'לטין המומס על להבה נמוכה קצרות רק עד להמסה. לצנן מעט, אין צורך במקרר
במיקסר להקציף(עם המקצף) 225 גרם גבינת שמנת (למשל גבינת 'נפוליאון' בטעם טבעי וללא תוספים או חבילה של גבינת שמנת אמריקאית=קרים צ'יז מיובאת) לפחות 30% אחוזי שומן עם כ- 4 כפות סוכר לבן
.להוסיף מעט תמצית וניל איכותית
להוסיף 500 מ"ל (=  2 כוסות = שני מארזי קרטון הקטנים של השמנת מתוקה) שמנת מתוקה 32 או 38% אחוזי שומן להמשיך להקציף במהירות בינונית
.לזלף תוך כדי הקצפה את הג'לטין המומס
.להקציף הכל יחד עד קבלת קרם סמיך
.זמן ההקצפה -דקות אחדות, בתלות במיקסר שלכם
.לצקת (מיד) חלק מהקרם לתוך קערת זכוכית נאה
מעל לקרם הלבן לצקת רוטב תותים: העשוי ממספר תותים מרוסקים במעבד מזון עם טיפה סוכר, אפשר לרסק עם מזלג
.מעל לרוטב התותים יש לצקת עוד מהקרם הלבן
.אפשרי לערבב רוטב תותים (שנותר) עם חלק מהקרם לקבלת קרם ורדרד
.לקשט מעל הכל בפרוסות תותים יפות
.לשמור בקרור להתייצבות
.הקפאתי את הקינוח לזמן קצר ואח"כ איחסנתי במקרר
!חג שמח וטעים

:שחקו עם אוכל - בחג ובכל ימות השנה, הונג אלופה גם בזה

Creating Art with Food - 'RED' Hong Yi



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

מתאר לעצמי כמה שזה טעים.
ואין זה פלא עם גבינת שמנת וצקצפת (-;
(א)

assets Creative Commons License