26 March 2013

הכינו :שעועית מאש מונבטת

מהמטבח (הירוק): שעועית מאש מונבטת
.קראו לה שעועית מאש או שעועית מש, הקטנייה הירוקה הזו טעימה ובריאה כל כך
תהליך ההנבטה [כאן כתבה טובה] הקצר יחסית מעשיר את השעועית (בזכות הנבטים) בחומרים נוגדי חמצון וברזל
כמויות שעועית המאש שנאכלו כאן לאחרונה , הפכו אותי לקצת יותר 'ירוקה', התמכרתי לטעם שעועית המאש הטרייה-מונבטת וגם המבושלת. שפע רעיונות טעימים נוספים בהמשך. ותודה לאמא שלי שנתנה בידי מידע, יד ועידוד בכל זה

שעועית המאש: יומיים אחרי תהליך ההנבטה
צילומים: חני הראל
:הערות לפני שמתחילים
.את שעועית המאש היבשה ניתן לרכוש בכל מרכול (המאש שלי ממארז 'סוגת' 500 גרם) או בבתי טבע
.הקפידו על רכישת שעועית עם תאריך תפוגה רחוק ככל האפשר, זה לא תמיד ערובה לטריות ואחידות המוצר
.ביררו את השעועית המאש ושטפו היטב (מספר פעמים במי ברז) לפני תהליך ההנבטה
.אחוז מסויים (בדר"כ קטן) מהשעועית לא ינבט וישאר קשה ובלתי אכיל. אם יתמזל מזלכם תתקלו במעט שכאלו
.זמן השרייה נוסף ובישול קצר במים ירככו גם חלק או את רב שעועית המאש הקשה יותר
.השעועית המונבטת רכה לאכילה ללא בישול וטעימה כ'נשנוש' בריא וירקרק
.ההנבטה יכולה להיעשות במטבח- על השולחן או על השיש. אין צורך בתאורה/שמש או מיקום חמים במיוחד
אפשרי להנביט את שעועית המאש על מגשי קל-קר או פלסטיק חד פעמיים. במגשים שלנו, בצילום, נמכרו פעם פסיפלורות
.שעועית המאש המונבטת יכולה לשמש כחטיף או נישנוש ללא בישול. היא קלה לעיכול וטעימה בטריותה
.הוסיפו את השעועית המונבטת לסלטי ירקות טריים
.חשוב:שטפו היטב את השעועית המונבטת לפני האכילה, במידה ואינכם מתכוונים לבשל אותה
.ניתן לצקת מים רותחים על השעועית המונבטת ואז להשתמש לכל דבר
סלט מאולתר שהכנו היום: צנוניות קטנות (לא המיני) קצוצות גס, מספר חופנים מהשעועית המונבטת, מלח אטלנטי,מיץ לימון סחוט טרי ,שעועית מאש אוהבת מיץ לימון, ומעט שמן זית. ערבבו ואכלו בהנאה
.השעועית המונבטת תשמר במקרר (יש המקפאים אותה, לא ניסיתי) אך לא לאורך זמן
.שלחו לי למייל תמונות שעועית המאש המונבטת שלכם ואעלה אותן כאן לפוסט עם קרדיט לצלם
--
:שעועית מאש מונבטת - כל אחד יכול
.להשרות ללילה בהרבה מים שעועית מש שטופה היטב. בצילום:כ- 200 גרם שעועית
.למחרת, שפכו את המים,שטפו את השעועית. סננו מהמים והניחו בשכבה אחת על מגשי פלסטיק ח"פ
.במהלך היומיים שלושה הבאים , נטפו מעט מים מעל השעועית, שלא תהיה מוצפת במים, רק קצת.. עם היד
.אכלו את השעועית טרייה או בשלו קצרות בשמן זית ומעט מים
:תיבול בסיסי וטעים (לטעמי זה מעדן)לשעועית המאש המבושלת
. הוסיפו שמן זית, מלח אטלנטי ומיץ לימון סחוט טרי. אפשר גם לבזוק מעט פלפל שחור גרוס טרי


 ?..חג הפסח -בואו נחגוג קצת 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License