05 March 2013

*להכין : ג'ינג'ר אייל ביתי - מוגז עדין

משקה ג'ינג'ר אייל ביתי
השווקים מלאים כעת בשורש ג'ינג'ר טרי ויפה. זה הזמן לרכוש כמות, לקלוף ולהקפיא וגם- להכין משקה ג'ינג'ר אייל ביתי
מעט מרכיבים, צינצנת אחת גדולה (שמתאימה גם לכבישת ירקות) וסבלנות- זה מה שנחוץ. מתכון קל הכנה וטעים
המשקה המוכן בכוס תכולה- מוגז עדין ,מרענן וטעים
ג'ינג'ר אייל ביתי
. המשקה בעל מתיקות עדינה, טעים יותר כ- 5 ימים לאחר הכנתו ובכלל, מהווה הפתעה כייפית ומוגזת
ככה תכינו
:מרכיבים
ארבעים ושתיים = 42 גרם ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורד במגרדת
מאה ושמונים גרם סוכר לבן
שבע וחצי כוסות מים = 1800 מ"ל
שמינית כפית מדידה שמרים יבשים
שתי כפות מיץ לימון סחוט טרי

:ההכנה
.בקלחת קטנה יש לבשל רק עד להמסת הסוכר: ג'ינג'ר,סוכר וחצי כוס מכמות המים
.להסיר מהלהבה, לכסות ולצנן כשעה
להעביר את הסירופ דרך מסננת. לצנן מעט את הסירופ. את הג'ינג'ר ה'מסוכר' מומלץ לאכול..הוא טעים
.לצקת את הסירופ המסונן לצינצנת הגדולה
. להוסיף לצינצנת את השמרים, מיץ לימון ו- 7 כוסות מים. לערבב היטב
.לכסות את הצינצנת עם מכסה ולהניח בחוץ, על השיש במטבח, לא בשמש למשך- 48 שעות
.מספר פעמים ביום יש לפתוח את המכסה.. לשחרר קצת גזים ולסגור שוב
. את המשקה המוכן לאחר היומיים, יש לאחסן במקרר
הג'ינג'ר אייל שלכם יהיה טעים יותר לאחר יומיים- שלושה נוספים במקרר. המשקה יהיה מוגז יותר וטעם השמרים ימוג
. המשקה המוגז יישמר במקרר שבוע- שבועיים
-
אגב, הכרתם כבר את 'מר חומוס והחברים'? - פרוייקט מלא הומור של אמן טורקי החי בניו יורק: כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

2 comments:

Anonymous said...

איזה רעיון נהדר !
והתמונה? יש לתערוכה.
(א)ouesti

Chanita Harel חני הראל said...

שי פישר
אני עונה לך כאן לשאלתך מהי כפית מדידה
כפית מדידה סטנדרטית הנרכשת (עם סט כפיות בגדלים שונים) בחנויות כלי בית או חנויות מתמחות
טוב להעיזר בכפיות המדידה האחידות הלו להצלחת מתכונים

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License