07 March 2013

* לחמניות נפלאות עם מרכיב סודי

:שמונה לחמניות ענק עם מרכיב (1,2) סודי
ערמת הרעיונות הטעימים והחדשים עולה ותופחת לה מיום ליום. היצירה החדשה בשיאה כעת, אולי בזכות האביב הקרב או גם מסיבות טובות נוספות. מה יש כאן ? - רשימות קניות, חומרי גלם חדשים, רשימות לחומרים שנגמרו מהר מדי והכי חשוב הוא השיש החדש שלי במטבח
 על השיש השמאלי לצד הכיור- פינת העבודה האהובה שלי נערמו קצת יותר מדי דברים. בחלוף הימים  'שטח העבודה' הלך והצטמצם. החלטתי לארגן הכל מחדש: במגירות, בארונות או למסור את מה שלא נחוץ כאן. הפלא ופלא, התפנה לי משטח שיש שלם !. לרדד בצק מבלי להיתקל במשהו..על השיש שלי התגלגלו אתמול לחמניות חדשות, עם שני מרכיבים סודיים
צמד המילים 'מתכון סודי' או 'מרכיב סודי' מעוררים לפעמים גיחוך מסויים. ולמה ?-כי אין כבר סודות. הכול כבר נעשה לפני, הכול כבר פורסם או תורגם או שוכתב . אך זהו גימיק מושך עין לא רע, סוג של מקדם  מכירות, 'צ'ופר'. אבל בלחמניות שלנו יש באמת מרכיב סודי, ולא אחד- אלא שניים
הלחמניות הללו קלות להכנה וטעימות באופן בלתי רגיל. המתכון יניב שמונה לחמניות ענק רכות מבחוץ וגם מבפנים
צולם בנייד ביום חול- לחמניות קוקוס וממרח שעועית לבנה

על ממרח השעועית - ה'חומוס הרומני' כבר כתבתי בעבר. מעניין לגוון את הממרח בכל פעם עם סוג שעועית שונה. ניסיתי עם כל סוגי השעועית שאני מכירה (מלבד השחורה) ויש לי העדפה לממרח עשוי שעועית בהירה. איך הכנתי הפעם ?- השרתי ללילה ועוד קצת שעועית לבנה קטנטנה ועדינה. בישלתי את השעועית בסיר מכוסה עם מים עד שהיתה רכה, כמעט נמסה. במעבד מזון טחנתי את השעועית, עם מעט מאוד מנוזלי בישול, מעט שמן קנולה (שמן זית לא יתאים כאן) מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי. העברתי את ממרח השעועית הטרי לקופסאות. מעל הממרח פיזרתי בנדיבות בצל סגול קצוץ, פלפל שחור גרוס נוסף ומעט שמן קנולה. תענוג כמה שזה טעים
בואו ניגש להכין לחמניות טעימות. רכשו קוקוס (מארז של 100 גרם יספיק) וגם מארז חלב או מי קוקוס, תודו שלא ציפתם למצא מרכיבים אלו בלחמניות
הלחמניות אינן מכילות ביצים, את החמאה אפשר להמיר במרגרינה על מנת להפוך אותן לפרווה ואת הקמח המיוחד ללחם, אפשר להמיר לקמח רגיל ובאותה הכמות
הלחמניות יתאימו לדברי מאכל מלוחים וגם מתוקים. נותרו לחמניות? החביאו במקפיא בשקית המיועדת להקפאה
.את הלחמניות ניתן וקל ללוש במיקסר עם וו לישה אך גם לישה ידנית תתאים
.ואל דאגה, במידה ואינכם מחובבי הקוקוס, טעמו אינו דומיננטי
לחמניות קוקוס
הכמות: 8 לחמניות גדולות
:המרכיבים
חצי כוס קוקוס = 50 גרם
שתי כפות מדידה סוכר לבן
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.25 כפיות מדידה
מאה ועשרים מ"ל = חצי כוס מים חמימים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל  = 350 גרם
כוס אחת קמח לבן מיוחד ללחם = 140 גרם, אפשרי להמיר בקמח רגיל
שלושת רבעי הכפית מלח דק
כוס חלב או מי קוקוס= 240 מ"ל - השתמשתי כאן במי קוקוס- מקרטון בתכולה של 500 מ"ל, יבוא מתאילנד
ארבעים גרם חמאה מומסת, פושרת
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערית לערבב את הקוקוס,סוכר,שמרים ומים. לערבב היטב
.להניח למשך רבע שעה מכוסה. התערובת תתפח קלות
.לנפות את הקמח לתוך קערת המיקסר
.להוסיף לקערה את המלח ולערבב
.להוסיף לקערה את תערובת הקוקוס -שמרים, החמאה המומסת ובהדרגה את מי או חלב הקוקוס
.להתחיל ללוש את המרכיבים לבצק
.במידה והבצק דביק מעט(לקראת סיום הלישה) הוסיפו עוד ככף קמח רגיל
.לושו את הבצק 6-7 דקות
(הניחו את הבצק בקערה משומנת או בקערת המיקסר(לשמן הקערה עם מעט חמאה נמסה
.התפיחו את הבצק להכפלת נפחו למשך כ -90 דקות
:עיצוב ואפייה
.חממו את תנור האפייה לחום בינוני 180 מעלות
.העבירו את הבצק התפוח למשטח עבודה. משטח סיליקון לא ידרוש כל תוספת קמח
.חלקו את הבצק (אין צורך ללוש) ל- 8 חלקים שווים
.כדררו כל חלק בצק לכדור והניחו על תבנית האפייה במרחקים
.כסו את הלחמניות והתפיחו למשך כ- 45 דקות
.אפו את הלחמניות בתנור החם קרוב ל- 25 דקות עד שהן אפויות היטב וחלקן העליון שחום מעט
-
:חידושים והמצאות
חברה איטלקית מייצרת בין היתר סדרה של נייר אקולוגי ש-30% ממנו מכילים מרכיבים מהצומח: תירס, תפוז, קיווי, זיתים, שקדים, אגוזי לוז ופולי קפה. המרכיבים הצמחיים מקנים למוצר גם צבע טבעי
:שם החברה
favini
:הסדרה נקראת
Crush
.הנייר ידידותי לסביבה ונועד למארז ויצירה
.פרטים - כאן

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License