08/03/2013

*ממרחים להמונים: חומוס צבעוני וחמאת אנשובי

ממרח חומוס, פלפל אדום קלוי וכוסברה
הבוקר נולד כאן ממרח חומוס חדש- סמיך, משביע וצבעוני- מנוקד באדום וירוק. המלאכה היתה קלה- שמרתי בפריזר שקית חומוס מושרה. החומוס הושרה לפני כשבוע ליממה, חלקו בושל כבר באותו היום וחלקו הנוסף סונן ממי ההשרייה והוקפא בשקית הקפאה. העברתי את תכולת השקית לסיר, כיסיתי במים ובישלתי עד לריכוך. זריז ויעיל
בטוסטר קליתי מספר חצאי פלפלים אדומים, טובלים בשמן זית ומלח אטלנטי. הפיינשמקר רכש אתמול צרור כוסברה טריה ויפה במיוחד, יתר חומרי הגלם נמצאים תמיד במטבח
.היו נדיבים מאוד או פחות עם עלי הכוסברה (הסירו גבעולים) ולפי טעמכם האישי
אין צורך לטחון את המרכיבים עם מי בישול החומוס אך במידה וחסרים נוזלים, הוסיפו עוד כף שמן זית/מיץ לימון
.זה ממרח סמיך, פחות 'מטבל' חומוס ויכול לשמש כמנת תוספת לארוחה קלה וכייפית
.הממרח טעים ביומיים הראשונים לאחר הכנתו*
.ממרח החומוס צבעוני, משביע וטעים. הכינו את הממרח במעבד מזון והשאירו אותו במרקם מעט גס
 ?איך מכינים
:במעבד מזון טוחנים
שלוש מאות גרם גרגירי חומוס מבושל ומסונן  = 2 כוסות
פלפל אדום קלוי ,להסיר גרעינים וקליפה
חופן גדול של עלי כוסברה
מלח אטלנטי
שלוש עד 4 כפות מיץ לימון
כחמש כפות שמן זית

-
חמאת אנשובי
.הממרח יתאים למריחה על לחם, לפסטה או לירק מבושל
:במעבד מזון מעבדים יחד
מאה גרם חמאה רכה
שלושים עד 40 גרם פילטים של אנשובי איכותי- איטלקי או ספרדי
.מעבדים עד קבלת ממרח חלק
.מעבירים לכלי הגשה מזכוכית ואחסנים במקרר
-
-וזה גם כן מהיום , חמים נעים וצבעוני כאן

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License