09/03/2013

*טארט ירק וגבינות - חגיגה של צבעים וטעמים

טארט ירק וגבינות

פרחי כרובית יפים חברו לפרחי ברוקולי ירוקים כשלחגיגה הצטרפו בצק משובח(עגבניות שרי) וכמובן גבינות טובות. מה קבלנו ?-  טארט ירק וגבינה, נמס בפה - לאכול חם או גם קר
.זה דליקטס" - כמה כייף לשמוע מהטועם אנין הטעם, סוף ציטוט"

:הערות לפני שמתחילים
דאגו לחמאה רכה עבור הבצק, רכה אך לא נוזלית, הוציאו את החמאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה
.הבצק מהיר הכנה, מומלץ וקל להכינו במעבד מזון אך אפשרי להכינו גם ידנית- זה יארך זמן נוסף
הבצק מצריך קירור של לפחות מחצית השעה והוא נוח מאין כמותו לרידוד ויתאים גם לטארטים/קישים נוספים
.ניתן להכין את הבצק יממה מראש ולשמור במקרר, זה יקצר את זמן ההכנה למחרת
.הירק ניתן לבישול קצר 'אל דנטה' -בנפרד או ביחד


בשלו את הירק קצרות - 'אל דנטה': מלאו סיר במים רותחים, הוסיפו את הירק הקצוץ. הרתיחו דקות ספורות על מנת להשאיר את הירק מעט פריך. הוציאו בעזרת כף מסננת. צננו בחוץ עד לשימוש
.משקל הירקות המצויין - ללא פחת ולאחר החיתוך
.חיתכו את הכרובית והברוקולי לחתיכות בגודל נגיסה או בגודל דומה לעגבניית שרי בינונית
.גבינות- רכשו את הגבינות הטובות יותר שתמצאו, הן יעשו לכם מאפה טעים יותר


עגבניות שרי- יתאימו כאן עגבניות שרי קטנטנות, קטנות מאלו שצילמתי, עגבניות קטנות יכסו שטח טארט גדול יותר
את הגבינות רכשתי במחלקת הגבינות שבסופר הקרוב. גבינת הדניש מיובאת, הצ'דר מיצור מקומי. רכשתי כמות במשקל. גבינת הדניש רכה ופיקנטית, גבינת הצ'דר נוחה לגירור בעזרת פומפיה עבה
כרובית: נרכשה במארז ניילון (במקרה) מתוצרת "אושיק"- שדות חקלאות-שדה נחום. הכרובית היתה טרייה ויפיפיה. צל"ש למי שמגיע. (לא פרסומת). את הטארט הגישו חם או בטמפרטורת החדר. לטעמי, משולש נדיב וחם, טעים יותר

בצילום- הטארט המוכן, חם עדיין
-טארט ירק וגבינות
:החומרים לבצק
מאה עשרים וחמישה גרם חמאה רכה
מאה עשרים וחמישה גרם גבינה לבנה יבשה- גבינת 'טוב טעם' למשל
מאה עשרים וחמישה גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת אפייה, מנופה
קורט מלח דק
:החומרים למלית
מאתיים גרם פרחי ברוקולי, ללא גבעולים, חתוכים קטן
מאתיים גרם פרחי כרובית, ללא גבעולים, חתוכים קטן
כף שמן זית
בצל בינוני, קצוץ
מאה גרם עגבניות שרי, חצויות
שבעים וחמישה גרם גבינת דניש בלו, לפורר בידיים לפירורים גדולים
שבעים וחמישה גרם גבינת צ'דר, מגוררת
פלפל שחור גרוס טרי לטעם
-
תבנית לטארט או קיש בקוטר 25 או 26 ס"מ- לשמן היטב תחתית ודפנות
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מעבד מזון ערבבו היטב חמאה וגבינה
.בקערה נפרדת ערבבו את הקמח, אבקת האפיה והמלח
.הוסיפו את תערובת הקמח לקערת החמאה-גבינה
.עבדו קצרות לקבלת בצק אחיד
.אחסנו את הבצק בקירור לפחות למשך 30 דקות
:הכנת המלית-עיצוב ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
.בסיר גדול עם מים רותחים לבשל את פרחי הכרובית והברוקולי הקצוצים, אל דנטה
.לסנן את הירק ולצנן, בחוץ
.במחבת לטגן את הבצל בכף השמן עד לריכוך והזהבה. לצנן על השיש
.להוציא את הבצק מהקירור. לשטח מעט את כדור הבצק
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול הגדול קצת יותר מתחתית התבנית, ע"מ שיספיק ליצירת שוליים נמוכים
להעביר את הבצק לתבנית. להדק לתחתית ולדפנות. ליצור שוליים דקורטיביים- זה לא חובה אבל זה יפה
.לפזר על הבצק את הבצל
.לסדר מעל את פרחי הכרובית והברוקולי
.לסדר מעל את חצאי עגבניות השרי כשצידן החתוך כלפי מעלה
.לפזר מעל את הגבינות
.לתבל בפלפל שחור גרוס
.לאפות בתנור החם 23-25 דקות או עד שהטארט זהוב היטב ומוכן
הפרח היפה של אמא-  צולם היום בנייד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

חגיגה לעיניים וגם לחיך.
(א)

assets Creative Commons License