28 April 2013

~~~~~מעדן (מוס) שוקולד ויוגורט~~~~~


מוס שוקולד ויוגורט - 2 גירסאות
צירוף מקרים שכזה! כך זה היה: ישבתי וסיימתי ללקק את שאריות היוגורט מהמיכל הגדול (של יעקבס) בזמן שנתקלתי במקרה במתכון הזה: [קישור]. מתכון למוס שוקולד עם יוגורט !. אני אכלנית גדולה של יוגורט, מכל מיני סוגים, מכאן ברור שאכניס יוגורט גם למוס השוקולד והיוגורט של מריה ספאק

...רגע אחרי, רצתי למטבח וחפשתי שוקולד
הכנת המוס או קרם השוקולד או מעדן שוקולד יוגורט או איך שתרצו לקרא לו, היא קלה ומהירה מאוד ודורשת דקות עבודה אך צינון של מספר שעות במקרר. מספר המרכיבים קטן והתוצאה מצויינת. בדקתי ואני כאן להעביר הלאה
מריה מציעה להגיש את המעדן השוקולדי מתובל בליקר גראן מרנייה ובקישוט מרמלדת תפוזים

שתי הקעריות שלמטה הן המוס עם היוגורט היווני- מתכון ראשון. הקערית שלמעלה - מתכון שני, למטה
:הערות
.מריה מכינה את המוס שלה עם יוגורט יווני. אני מציעה להכינו עם יוגורט כבשים
. חשוב שהיוגורט יהיה סמיך במיוחד
.השתמשו בשוקולד איכותי בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים, לפחות 60%
.שוקולד בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים יותר יניב מעדן כהה יותר
.את השוקולד ניתן לקצוץ דק בעזרת סכין. נעזרתי הפעם במעבד מזון. השוקולד צריך להיות פירורי ממש
.ככל שהשוקולד יהיה קצוץ דק יותר, הוא יימס בקלות ובמהירות
..שני המתכונים הם בעלי מתיקות עדינה, קלים לאכילה ולמצפון גם כן
.הכינו את המעדן יממה או לילה מראש
.המוסים יישמרו היטב ימים אחדים במקרר. כסו כל מנה אישית בניילון נצמד או מכסה

בצילום: המוס עדיין טרי ולאחר שהייה של שעות ספורות בלבד בקירור
מוס שוקולד ויוגורט
הכמות : 4 מנות
:החומרים
מאה ושבעים גרם שוקולד מריר קצוץ לפחות 60% מוצקי קקאו, יעבוד גם עם שוקולד 'חלב' בעל אחוזי מוצקי קקאו נמוכים יותר אך טעים יותר עם שוקולד מריר 60-70%
חצי כוס חלב = 120 מ"ל
כף או 2 כפות ליקר גראן מרנייה או ליקר בטעם תפוזי אחר, לטעמכם
כוס יוגורט סמיך = 240 מ"ל
לקישוט : מעט מרמלדה בטעם תפוזים או קצפת
-
כלים: קלחת קטנה, קערה, 4 כלי הגשה

:אופן ההכנה
.לשים את השוקולד הקצוץ בכלי/קערה חסינת חום
.לחמם את החלב בקלחת/סיר קטן עד סף הרתיחה
.לצקת את החלב על השוקולד ולהניח למשך 2 דקות
בעזרת מטרף ידני או כף לבחוש את החלב והשוקולד עד להמסת מוחלטת של השוקולד וקבלת קרם חלק
.להוסיף לקרם השוקולד כף או 2 ליקר
.במידה והקרם חמים מעט יש להניחו על השיש לדקות ספורות
.לערבב לתוך קרם השוקולד את כוס היוגורט
.לחלק את המוס לכלי הגשה
.לכסות. לאחסן במקרר ללילה, המוס חייב להתגבש
:להגשה
.להגיש קר. לעטר כל מנה בכפית מרמלדה (תפוז) וגם/או קצפת

מוס שוקולד ויוגורט - גירסא 2
מוס זה דומה יותר לטעמי למעדן חלב. המרכיבים כמעט זהים למוס הקודם אך היחס בניהם שונה. המוס פחות סמיך ומעט פחות שוקולדי וכייף מאוד ל'חפור' בו לאחר שהייהתו יומיים במקרר. גם אותו מומלץ להכין יממה מראש. מתאים אולי יותר לקטנים שבחבורה
.קשטו את פני המוס כיד הדמיון


הכמות: 6 מנות
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם שוקולד מריר קצוץ דק 60-70% מוצקי קקאו
כוס חלב = 240 מ"ל
שלוש כפות סוכר לבן
מעט משחת וניל או תמצית וניל איכותית
שתי כוסות יוגורט סמיך

:אופן ההכנה
.בקלחת לערבב ולחמם את החלב, סוכר ווניל
.לערבב להמסה על להבה בינונית ועד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.להוסיף את השוקולד הקצוץ לקלחת, להניח לדקה/שתיים
לטרוף את השוקולד לתערובת החלב לקבלת קרם חלק ואחיד. במידה וחמים, יש לצנן דקות אחדות על השיש
.לקפל פנימה את 2 כוסות היוגורט
.לחלק את הקרם לכלי הגשה. לכסות ולאחסן במקרר ללילה
.להגיש קר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License