08 April 2013

~~~הכינו: מרק חצילים נפלא~~~

מרק חצילים וגבינת פטה
לעיתים השראה למתכון חדש וטעים מגיעה ממקום רחוק ובלתי צפוי. גברת אנגליה לא מוכרת לי החלה לעקוב אחר הטוויטר שלי. נחמד, לא ? .. מהר התברר שחשבון הטוויטר שלה היה פרטי ולא ניתן לצפייה. ביקשתי ממנה יפה שתתן לי פתח, והיא מיד נעתרה.. השפית קארן מרטיני הופיעה אצלה בראש רשימת הנעקבים. משם.. התגלגלתי לאתר של קארן. הוקסמתי מהשפית האוסטרלית החייכנית (הנה דף הפייסבוק שלה). גם האתר שלה מעוצב באופן ייחודי והטעמים.. נהדרים. מנת היום המומלצת של השפית היתה מרק החצילים עם שמן כוסברה וגבינת פטה. הצילום היה מעורר תיאבון ביותר
אתם יודעים כבר מה היה ההמשך.. בשעה לא שעה הגעתי למרכול הקרוב, ממלאה שקית גדולה בחצילים. 'שוקלת' כל חציל ביד. בוררת חופן כוסברה טרי שרק הביאו (בת מזל!) וסרה בזריזות לפינת הגבינות על מנת לרכוש גבינת פטה ושמנת טריה 

למעלה : אצלנו במטבח - לחצו כאן הגדילו את הצילום
כרגיל, ערכתי שינויים במתכון המקורי של השפית. מה למשל ? - קיצצתי מכמות השמן, שקלתי את החצילים, החלפתי את השמנת המתוקה בשמנת רזה לבישול ועוד כהנה. המרק מעניין ומאתגר להכנה, לטעמי יתאים לכל עונה
:הערות לפני שמתחילים

.בחרו 5 חצילים בגודל בינוני, קלי משקל ויפים
.העבודה עם החצילים זריזה יחסית, אינה מלכלכת ומותירה ריח טוב ומעושן במטבח
.הפטנט של קליית החצילים ולאחר מכן אפייתם בתנור בחום בינוני, מצויין וישים למנות נוספות
.השפית קראה למרק מרק חצילים מעושן, הוא אכן כזה
.קלו כל חציל בנפרד על להבה גדולה (הלהבה הגדולה ביותר שיש לכם) במשך 10 דקות
.במהלך הקלייה הפכו כל חציל פעם אחד
.לאחר הקלייה על אש גלויה, אפו את כל החצילים יחד על נייר אפייה בתנור החם לריכוך
!בתום האפייה הסירו את נייר האפייה מהתבנית, תקבלו תבנית נקייה
.צננו מעט את החצילים האפויים על רשתות. לאחר מכן הסירו את קליפתם וקצצו אותם גס
שמן הכוסברה או איך שנקרא לרוטב הטעים הזה, יתאים גם למריחה על פרוסת לחם. אפשר להעביר אותו לצינצנת קטנה ולהוסיף מעל מעט שמן זית

אפשר להשתמש בבצלי שאלוט (בצילום למטה כאן) אך אתם יכולים להחליפם בבצלים קטנים או בצל אחד לבן במשל 100-120 גרם
שום - אוהבים הרבה שום ? -השתמשו בו בנדיבות, חציל אוהב שום (זה לא בגלל שאני 'רומניה' בחיי..) שימו יותר שום או הפחיתו מכמותו



שמנת מתוקה - אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 32% שומן או שמנת לבישול בעלת אחוזי שומן נמוכים יותר, למשל שמנת  15%
.כוסברה - בחרו צרור כוסברה טרי ויפה, הרחיקו גבעולים מיותרים, השתמשו ביותר עלים
.כמון - מוסיף המון, אל תוותרו
.גבינת פטה- השתמשתי בגבינת פטה רזה 5%. השתמשו בגבינת פטה החביבה עליכם
.העזרו בבלנדר מוט לטחינת המרק החם (לא לטחון מרק מהביל)  זה קל ואורך דקות ספורות
.הגישו את המרק חם
.לקבלת מרק סמיך יותר הפחיתו מכמות הנוזלים (מרק או מים) חצי עד כוס
-להגשה
.הגישו כל מנת מרק מעוטרת בשמן הכוסברה, גבינת פטה מפוררת מעל וחתיכת לחם קלויה
נותר מרק ? שמרו במקרר - ללא תוספות שמן הכוסברה וגבינת הפטה או הקפיאו במנות אישיות לימים עצלים אחרים


מרק חצילים,שמן כוסברה וגבינת פטה
  Karen Martini  מתכון על פי השפית קארן מרטיני עם שינויים
הכמות: 6 מנות
:מרכיבים
:למרק
חמישה חצילים בגודל בינוני, סה"כ משקל כל החצילים כ- 2 קילו
שישים מ"ל שמן זית
ארבעה עד 5 בצלי שאלוט פרוסים דק או 2-3 בצלים קטנים במשקל כולל של 120 גרם
שניים עד 4 שיני שום קלופות ופרוסות דק
מלח רגיל או אטלנטי לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
ליטר מרק זך או מים
מאתיים מ"ל שמנת לבישול 15% או שמנת מתוקה (לא ממותקת) בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר

:לשמן הכוסברה
חצי צרור כוסברה ,שטוף וקצוץ גס
כפית כמון טחון
שישים עד 80 מ"ל שמן זית
שן שום קצוצה גס
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי

:להגשה
מעט גבינת פטה מפוררת - כ- 100 גרם גבינת פטה תספיק לכל מנות המרק
פרוסות לחם קלוי לפי בחירתכם - אני הכנתי והגשתי עם הלחם הזה

:כלים דרושים
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
סיר בינוני
בלנדר מוט או בלנדר רגיל

:אופן ההכנה
:החצילים
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.שטפו ונגבו את החצילים
.קלו כל חציל על להבה גדולה למשך 10 דקות. מומלץ להפוך בזהירות כל חציל לאחר 5 דקות
.הניחו (זהירות זה חם) את כל החצילים הקלויים על נייר האפייה שבתבנית
.אפו את החצילים בתנור החם במשך כ -20 דקות
הוציאו את החצילים מהתנור והעבירו לרשת לצינון קל. הניחו את הרשת על נייר האפייה, החצילים יגירו מעט נוזלים
כשהחצילים חמימים, הסירו את הקליפה מכל חציל וחתכו גס  (ל- 3 או 4 חלקים כל חציל) על קרש חיתוך גדול
--
.למרק - חממו את שמן הזית בסיר בינוני
.הוסיפו את הבצלצלים והשום הפרוס
.בחשו וטגנו את הירק דקות ספורות לריכוך. כן, הריח נהדר
. הוסיפו לסיר את החצילים הקצוצים גס
.ערבבו הכל ובשלו על להבה בינונית כשתי דקות ללא מכסה
.הוסיפו לסיר את המרק הזך או המים והביאו לרתיחה
.בשלו את המרק (ללא מכסה) משך 3 דקות
.זלפו למרק החם את השמנת לבישול או השמנת מתוקה והמשיכו לבשל 5 דקות
.תבלו את המרק במלח ומעט פלפל והניחו לצינון קל
.טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט לקבלת מרק קרמי
-
:הכנת שמן הכוסברה
.במעבד מזון טחנו קצרות את כל מרכיבי הרוטב
-
:להגשה
.מלאו קערות מרק בכפות מהמרק החם
.עטרו כל מנה בנדיבות בשמן כוסברה, גבינת פטה, מעט שמן זית נוסף (לא חובה) וחתיכות לחם קלוי
-
:המלצה על דבש נפלא
החברה : famille mary
במידה ואתם מבקרים בצרפת (יש ליצרן מס' סניפים גם בפריז) אל תפספסו דבש נהדר: רכשו מספר צינצנות והביאו ליקירכם. הצינצנת הזו שבתמונה במשקל 360 גרם (יש גם צינצנות קטנות ומגוון גדול מאוד של טעמי דבש) המחיר מצויין. טעמתי כעת את הדבש לימון שקבלתי [תודה , מותק :) ] - הדבש סמיך, צבעו בהיר (זה לא דבש שקוף) מעדן בלתי רגיל. את דבש האקליפטוס נטעם בהמשך 
בחנות , כך נאמר לי יש אפשרות טעימה של מגוון סוגי הדבש והיא כוללת מגוון מוצרים נוספים על בסיס טבעי, ראו באתר ויש גם קטלוג
פרטים על הדבש הזה וגם מקור הצילום של הצינצנת

:המלצה על ספר נפלא
.ספר חובה בכל בית (גם אצלנו) ולכל גיל: אבולוציה שלי או איך הפכתי משפן לאריה
פרטים על הספר (2012) האהוב ומחברו גילי ויינטראוב (כולל מקור צילום העטיפה) בכתבה כאן

ראו כמה יפות כפות ההגשה (כולל ידית האספרגוס) הללו - מחיר ופרטי רכישה כאן


 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License