11 May 2013

* ריבועי שזיפים ושיבולת שועל בטעם של פעם

ריבועי שזיפים (יבשים), אגוזים ושיבולת שועל בלי קלות
. עוגה קלת הכנה, קערה אחת, קלחת קטנה ומרכיבים זמינים כמעט תמיד ובכל בבית. בעוגה שלנו יש הרבה שזיפים יבשים (מגולענים),אגוזים, שיבולת שועל וקורט ג'ינג'ר. העוגה הזו מזכירה לנו עוגה בטעם של פעם, של עוגות הסבתא הפרטית ובכלל עוגת סבתא- תבנית עוגה גדולה שחותכים להרבה ריבועים ורוצים עוד
 
 
את בצק התחתית הפירורי מערבבים ידנית בקערה אחת. הבצק מכיל חמאה מומסת והוא מוכן בשתי דקות. לא יתקבל כדור בצק אלא פירורים גדולים אותם נשפוך לתוך התבנית ונהדק בעזרת האצבעות.  חשוב לשמור כוס מתערובת הפירורים לבזיקה על מלית השזיפים
 
 
את מלית השזיפים נכין בקלחת קטנה: נבשל שזיפים יבשים מגולענים במים משך רבע שעה. נוסיף קצת סוכר, קמח, מיץ לימון ותיבול ונניח לצינון קצר. המלית מזכירה משהו בטעמה הטוב את ריבת הפובידל הותיקה
להרכבת העוגה, נמרח את מלית השזיפים הכהה על שכבת התחתית שבתבנית, מעל נפזר את יתרת הפירורים ומיד נכניס לתנור לאפייה קצרה. העוגה נחתכת יפה לאחר צינון מוחלט
.אני חתכתי את העוגה בעזרת המרית התכולה (שהיתה של סבתי) - בצילום למעלה
.שאריות עוגה מומלץ לשמור במקרר או בפריזר. בואו ניגש לעבודה
בצילום (בנייד) : השזיפים בקלחת לפני הבישול ועדיין ללא מים
:טיפים
השתמשו בשיבולת שועל המיועדת לבישול בלבד ולא בזו המלאה. המוצר המיובא נמכר (בעיקר) בקופסאות פח ויספיק למאפים רבים ומגוונים
השתמשו בשזיפים יבשים מגולענים. אני אוהבת להשתמש בשזיפים המיובאים (כמו אלו מקליפורניה) המוכנים ונקיים לשימוש וגם אין צורך לחלוט ולייבש אותם
כמובן שניתן לרכוש שזיפים יבשים עם גלעינים ולגלען בעצמכם. אל תשכחו לשקול את השזיפים לאחר הגלעון
את השזיפים המגולענים (שרכשתם כך) מומלץ לבדוק ידנית (למשמש אותם) אחד אחד לפני בישולם. לעיתים נשאר פה ושם גלעין או חתיכת גלעין
.כמות הסוכר החום אינה גדולה, אל תחליפו אותו בסוכר לבן
.את אגוזי המלך הקצוצים ניתן להחליף באגוזי פקאן קצוצים. אפשרי לשבור/לקצוץ את האגוזים גס ידנית
-
ריבועי שזיפים ושיבולת שועל
:החומרים לתערובת הפירורים
כוס וחצי קמח לבן רגיל=210 גרם
כוס וחצי שיבולת שועל המיועדת לבישול (לא שיבולת שועל 'שלמה') = 135 גרם
שלושת רבעי הכוס סוכר חום כהה = 130 גרם
חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
חצי כפית מלח דק
מאה ושישים גרם חמאה מומסת, חמימה או פושרת
:החומרים למלית
שלוש מאות ושלושים גרם שזיפים יבשים מגולענים= 330 גרם ללא גלעינים
כוס וחצי מי ברז = 375 מ"ל
רבע כוס סוכר חום כהה = 35 גרם
רבע כוס קמח לבן רגיל=35 גרם
כף מיץ לימון
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר-זנגוויל טחון
-
תבנית מלבנית בגודל 22 ס"מ על 33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
-
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת המלית
.בקלחת בינונית ועל להבה בינונית, לערבב את השזיפים עם המים . להביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל מכוסה כמעט לגמרי במשך 15 דקות
.בזמן הבישול מומלץ לנער את הסיר מדי פעם ולערבב מעט. אין צורך לבחוש כל הזמן
.השזיפים יתרככו ויספגו את מרבית הנוזלים. תתקבל תערובת מחיתית משהו
:להסיר את הקלחת מהלהבה, להוסיף ולערבב לסיר, לערבב לאחר כל הוספת מרכיב
.סוכר, קמח, מיץ לימון וג'ינג'ר
.לצנן את המלית על השיש עד שפושרת/קרה
.בינתיים יש להכין את תערובת הפירורים
:הכנת תערובת הפירורים, עיצוב ואפייה
.בקערה גדולה לערבב את הקמח, שיבולת שועל, סוכר מלח ואגוזים קצוצים
.לצקת את החמאה המומסת מעל החומרים היבשים שבקערה ולערבב עם כף רגילה
לבחוש את התערובת מעט בעזרת הידיים עד שהחמאה נספגת לגמרי ומתקבלת תערובת פירורית אחידה- פירורים גדולים
.לשמור כוס (כוס מדידה) מהתערובת בצד
.את יתרת התערובת הפירורית לצקת על נייר האפייה שבתבנית ולהדק
-למרוח מעל את מלית השזיפים
קל למרוח את המלית על הפירורים על ידי ניטוף המלית במספר רב של 'גושים' ואז שיטוחה על פני התחתית שבתבנית
.לפזר את יתרת תערובת הפירורים מעל מלית השזיפים באופן אחיד
.לאפות את העוגה בתנור החם משך 25-30 דקות עד שהיא מזהיבה היטב
.לצנן את העוגה בתבנית על רשת
.לחתוך את העוגה לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי
?איך לשמור
.יממה ניתן לשמור את העוגה בחוץ.  אפשר לשמור ימים אחדים בקירור או כחודש במקפיא 

 
.....זהו השיר שאני כל כך אוהבת זה שבוע
David Bowie - Where Are We Now?
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License