15 May 2013

**~~~~טארט כרישה מופלא~~~~

טארט כרישה וגבינה בולגרית
איך, איך זה שלא צלמת את זה..? נשאלתי שוב ושוב. אין ספק, שטארט הכרישה והגבינה הבולגרית היה הצלחת הערב
..."ואני.. הוסיפה האחות ה'קטנה' אוהבת כרישה בכל צורה, כמה שהירק הזה נהדר"
".תארזו לי מה שנשאר.. אם נשאר"
טארט כרישה גבינה ושמנת - קל להכנה וטעים באופן בלתי רגיל. המאפה מורכב מבצק המכיל גם שקדים טחונים. המלית- בעיקר כרישה מבושלת ומעל שמנת מתוקה וגבינה.. חגיגה מפנקת, גם לצעירים שבחבורה. רשמו מתכון ורוצו להכין
עציץ הטימין שלנו
:טיפים
.השתמשו בשקדים לא מולבנים, רצוי קלויים
.קל לטחון את השקדים במעבד מזון
.את השקדים בבצק ניתן (לא מומלץ) להחליף באגוזי מלך טחונים
.את הבצק קל להכין במעבד מזון
.הבצק דורש קירור קצר של לפחות 30 דקות. ניתן להכינו יממה מראש ולשמור במקרר
.הוסיפו לבצק 2-3 כפות מים קרים. בהדרגה הוסיפו מים קרים נוספים לקבלת כדור בצק
בימים אלו נמכרת הכרישה בחלק מהשווקים במארזי ניילון. זוג כרישות במשקל משתנה נמכר בקרוב ל-9 שקלים, בחרו מארז אחד גדול המכיל שתי כרישות, סה"כ משקל הכרישות לפני ניקוי 500-600 גרם. הסירו וזרקו עלים וקצוות. פרסו את הכרישות דק, הניחו בקערה גדולה מלאה במים ושטפו עד שהכרישה נקייה. סננו מהמים לתוך מסננת גדולה
.גבינה בולגרית- השתמשתי בגבינה בולגרית 16% שומן. ניתן להמיר בגבינה רזה/שמנה יותר
.שמנת מתוקה - השתמשו בשמנת 32% שומן, תמיד ניתן להמיר לשמנת 38%, כאן זה מיותר
.המאפה ישביע 8-10 סועדים רעבים
 
טארט כרישה וגבינה בולגרית
:החומרים לבצק
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר חום כהה
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חמישים גרם שקדים טחונים דק
כף מיץ לימון
מספר כפות מים קרים
:החומרים למלית
שלושים גרם חמאה
כחצי קילו כרישה, נקייה, פרוסה דק
מאה וחמישים גרם גבינה בולגרית, לפורר בידיים ישירות על המאפה
שתי ביצים גדולות
מיכל שמנת מתוקה 32% = כוס = 250 מ"ל
כף עלי טימין טרי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
-
תבנית קיש/טארט בקוטר 22-23 ס"מ לערך, משומנת
 
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לצקת את הקמח והמלח למיכל מעבד מזון
.לתבל בפלפל שחור והסוכר
.להוסיף את קוביות החמאה. לעבד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף שקדים טחונים ולערבב היטב
.להוסיף מיץ לימון ומעט מים קרים. לעבד לבצק
.להוסיף מעט מים קרים נוספים (כף אחר כף) לקבלת כדור בצק
.לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר 30-40 דקות

:הכנת המלית ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות
.לרדד את כדור הבצק לעיגול שיתאים לריפוד תחתית ודפנות הטארט
.לדקור את הבצק במזלג
.לאפות בתנור החם עד שהבצק זהוב היטב 15-20 דקות
.להוציא את התבנית מהתנור. להנמיך את חום התנור ל 180 מעלות
- -
.להמיס את החמאה בווק/מחבת או סיר
.להוסיף לווק את פרוסות הכרישה ולערבב
.לכסות ולבשל, בבחישה מדי פעם משך 10 דקות
.לתבל ולבשל את הכרישה לריכוך עוד 10-15 דקות
.לצנן מעט על השיש
.לצקת את הכרישה על תחתית הטארט
.לפורר את הגבינה הבולגרית מעל הכרישה
.בקערית לטרוף ביצים, שמנת ופלפל שחור גרוס
.לצקת את תערובת השמנת מעל המלית שבתבנית
.לאפות בתנור החם 30-40 דקות עד שהמאפה זהוב היטב ומוכן
.להגיש חם /מחומם או פושר
 
לאכול חם - צולם בנייד
Lana Del Rey - Young and Beautiful 



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License