11 May 2013

*ריבועי שומשום וסוכר חום


ריבועי שומשום וסוכר חום- מתכון קל הכנה
...מתכון קל הכנה, רך, טעים ויפה להגשה. מומלץ להכין היום ולאכול לאחר יממה, במידה ונותר משהו
 
 
ריבועי שומשום וסוכר חום
:החומרים
רבע כוס שומשום בהיר
חצי כוס קמח לבן רגיל= 70 גרם
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
ארבעים וחמישה גרם חמאה
שני שליש כוס (115 גרם) עד 3/4 כוס (130 גרם) סוכר חום כהה
ביצה גדולה
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ משומנת בתחתית ובדפנות
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לפזר 2 כפות מכמות השומשום על תחתית התבנית המשומנת
.בקערה קטנה לערבב: קמח, אבקת סודה לשתיה (=לנפות), מלח ותבלינים
.בקלחת על להבה נמוכה להמיס את החמאה
.להסיר מהלהבה ולטרוף פנימה (בעזרת מטרף ידני או מזלג) את הסוכר החום והביצה
.להוסיף את תערובת הקמח ולבחוש עד שמעורב
.לצקת את תערובת העוגה מעל השומשום שבתבנית
.לפזר מעל ובאופו אחיד את יתרת השומשום
.לאפות את העוגה בתנור החם כ- 25 דקות
.לצנן מעט ולחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי
?איך לשמור
.יממה בחוץ אבל מכוסה. למחרת, במקרר בקופסא סגורה או בהקפאה עד חודש ימים


Phil Collins - Another Day In Paradise


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License