07/05/2013

*דבש וקינמון בעוגיה אחת גדולה

עוגיות דבש וקינמון
והיום מתכון חדש לעוגיית ענק (בגודל) בצורת האות 'אס'. העוגיה בעלת מתיקות עדינה ומכילה גם דבש וקינמון. הכנה זריזה וקלת הכנה. העוגיות חצי רכות ונאפות תוך 20 דקות בלבד 

עוגיות דבש וקינמון
הכמות: 16 עוגיות גדולות מאוד
:החומרים
ארבע מאות ועשרים גרם קמח לבן רגיל = 3 כוסות
כפית אבקת אפיה, מנופה
כפית וחצי קינמון טחון
מאה גרם חמאה רכה
שליש כוס דבש נוזלי
שליש כוס סוכר חום כהה
שתי ביצים גדולות
שלוש כפות חלב
כפית וחצי תמצית וניל
-
:כלים נחוצים
. שתי קערות בגודל בינוני
.תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 את בצק העוגיות ניתן להכין במיקסר או ידנית. הבצק מצריך קירור של שעה
:אופן ההכנה
:בקערה אחת לערבב
.קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח
בקערת המיקסר או קערה גדולה אחרת לטרוף את החמאה, הדבש והסוכר
.להוסיף לקערה ביצה אחר ביצה. לטרוף היטב לאחר הוספת כל ביצה
.להקציף קצרות לקבלת תערובת אחידה
.להוסיף את החלב, ותמצית הוניל
.להוסיף את תערובת הקמח ולערבב קצרות לקבלת כדור בצק
.לעטוף את הבצק ולאחסן במקרר שעה
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 16 חלקים שווים על משטח מקומח קלות
.לגלגל כל חלק (על מעט קמח) לגליל צר יחסית באורך 20 ס"מ
:ליצור מהגליל עוגיה בצורת האות
S
.להניח את העוגיה על נייר האפייה שבתבנית
ליצור באותו האופן את יתר העוגיות. להניח את העוגיות בתבנית במרווחים קטנים
.לאפות את העוגיות בתנור החם כ- 20 דקות או עד שהן מוכנות
.לצנן את העוגיות על רשת לפני האחסון
.ניתן לאבק את העוגיות במעט אבקת סוכר

1 comment:

Anonymous said...

sound's good and look's great
(e)

assets Creative Commons License