23 June 2013

**מרק אבוקדו צונן ומרענן (לא מבושל) עם בצל סגול כבוש וקרם פרש

מרק אבוקדו קר
מתכון היום: מרק אבוקדו קר עם בצל סגול כבוש וקרם פרש הום-מייד

 
:נתחיל בהכנת הבצל הסגול הכבוש
.בקערה בינונית ערבבו בצל סגול בינוני קלוף וקצוץ דק
:הוסיפו
כפית וחצי מלח אטלנטי (או מלח גס) או כמות קטנה יותר של מלח רגיל
כפית וחצי סוכר לבן
מיץ מלימון בינוני
-
.ערבבו הכל ואחסנו במקרר עד לשימוש
.הבצל מוכן לאכילה מיד אך משביח עם הקירור
.הבצל הכבוש איננו חריף כלל
הערה: אני אוהבת לתבל את הבצל במעט זסטים של לימון טרי

 
מרק קרם אבוקדו קר
הכמות: 750 מ"ל מרק
ל 3-4 מנות
:החומרים
שלושה אבוקדו בגודל בינוני, רכים מעט ,קלופים וחתוכים גס- סה"כ משקל האבוקדו לפני קילוף וגלעון=600 גרם
שתי שיני שום קלופות ,קצוצות דק
כוס וחצי מים קרים = 375 מ"ל
שמינית כוס(30-40 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי או יותר מיץ לטעם
מלח אטלנטי או רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:להגשה
מעט שמן זית - לא חובה
בצל סגול כבוש
קרם פרש - מתכון כאן
..פרוסות מלפפון כבוש במלח - ותודה לאחשלי שהכין ונתן לנו צינצנת מלפפונים כבושים פריכים וטעימים

:אופן ההכנה
-לתוך מיכל בלנדר להכניס
.חתיכות אבוקדו, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופלפל
.לערבל קצרות עד קבלת מרק קרמי
.הערה: אני אוהבת להוסיף כוס מים ולאחר מכן את יתרת המים בהדרגה, לקבלת סמיכות רצויה
.במידה והמרק סמיך לטעמכם, דללו במעט מים נוספים
:להגשה
לצקת מהמרק לכלי הגשה נאה. לעטר במעט (או הרבה) בצל סגול כבוש, קרם פרש, מעט שמן זית- לא חובה ופלפל שחור גרוס
.נותר מרק ? שמרו בקירור והגישו צונן
.המרק טעים יותר טרי וביום הכנתו

 
: הערה
.ניתן להכין את המרק עם מי ברז במקום מים קרים ולצנן היטב לפני ההגשה

?ומה תגידו על זה
Caffeinated Owl Chart by Dave Mottram


The 10 Spiritual Kingdoms
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License