21 June 2013

*מרק ירקות קר בסגנון ספרדי

מרק קר מירקות ושקדים - ללא בישול
 התכוונתי להכין מרק אבוקדו קר (לא מבושל) בקישוט סלסה חמצמצה של בצל סגול. "גם אני רוצה אבוקדו רך.. " חייך סדרן הירקות במרכול הקרוב, בעודו מניד בראשו- "לא, אין לי אבוקדו אחר !". הר של אבוקדוס וכולם קשים עד מאוד. ובכל זאת העמסתי על העגלה אחדים, הם יתרככו כבר בבית  
 
אז אם אין אבוקדו, נכין מרק ירקות קר אחר. והפעם מרק ירקות בסגנון ספרדי, מרק מקורי ומרענן בנוסח האיים הבלאריים . המרק הים תיכוני הזה מכיל ירקות וגם שקדים. אופן ההכנה שונה בכך שיש להשרות את הירקות והשקדים במים למשך מספר שעות. לאחר מכן מסננים מהמים וטוחנים למרק קטיפתי יחד עם מעט חומץ, שמן זית ותיבול בסיסי
.המרק המוכן כתמתם ויפה גם בזכות תוספת הפפריקה המתוקה
 
 
:הערות לפני שמתחילים
.הירקות החתוכים לפני ההשרייה אכן, דומים מאוד לסלט ירקות
.באיים הבלאריים נהוג להגיש את המרק כמנה נלוות לדג אפוי
.בגירסא אחרת המרק הקר מעורב בחלב שקדים במקום בשקדים שלמים
.השריית הירקות והשקדים נועדה לריכות השקדים ומעט את הירק גם דבר המקל על טחינתם
עגבניות- ניתן להשתמש בכל סוג של עגבניה. חשוב שהעגבניות תהינה אדומות ובשלות אך לא רכות מדי
שקדים - השתמשו בשקדים מולבנים שלמים או שקדים חצויים. השקדים עוברים טחינה לאחר ההשרייה ונגרסים לגמרי
 
 
חומץ- השתמשו בכל חומץ לבחירתכם: חומץ שרי או חומץ בן יין לבן או אדום. הוספתי למרק חומץ בן יין לבן
.השריית הירקות - השרו את הירקות בקערה מכוסה למשך מספר שעות - לפחות 5 שעות
טחינת המרק - מומלץ לטחון את המרק בבלנדר ולא במעבד מזון. מנסיוני עם מרק זה - בלנדר יטחון את המרק לקרם חלק ומעבד מזון למרק פחות חלק. במידה ואתם משתמשים בבלנדר קטן או לא גדול דיו- טחנו את המרק בסבבים או אפילו פעמיים
.את המרק מומלץ ללגום בעודו טרי. ניתן לאחסן את המרק במקרר ולאכול קר. אין צורך לחמם
 
 
תיבול- תבלו את המרק במלח בנדיבות (אני אוהבת לתבל גם בפלפל שחור גרוס טרי). מלח רגיל או מלח אטלנטי
ירקות לקישוט - השאירו מעט מכל ירק לקישוט המרק. קצצו את הירקות לקישוט לקוביות זעירות וערבבו עם מעט מלח ושמן זית. פזרו בנדיבות מקוביות הירק ושמן הזית על כל מנת מרק
.הגישו את המרק הקר בקישוט שקדים/חצאי שקדים מולבנים
 
מרק ירקות ושקדים נוסח האיים הבלאריים
ל- 4 מנות
:החומרים
שני בצלים ירוקים שלמים ,שטופים
בצל לבן בינוני, קלוף
כ -600 גרם עגבניות אדומות, שטופות, אין צורך לקלוף
פלפל ירוק בהיר או ירוק כהה במשקל כ- 200 גרם
מאה וחמישים גרם שקדים מולבנים שלמים או חצויים
כפית וחצי פפריקה מתוקה
חמישים עד 60 מ"ל חומץ= רבע כוס
כ- 2/3 כוס שמן זית = 160 מ"ל

:אופן ההכנה
:לרחוץ את כל הירקות. להכין קערה גדולה
.את הבצל הירוק לפרוס דק
.את הבצל לקצוץ
.את העגבניות (לקטום קצוות) לחתוך לשישיות או רבעים
.מהפלפל להסיר גרעינים ולקצוץ גס
.לערבב את כל הירקות בקערה הגדולה
.להוסיף לקערה את השקדים (לשמור אחדים לקישוט המרק) והפפריקה המתוקה
.למלא את הקערה במים לכיסוי הירק.לכסות את הקערה במכסה/צלחת ולהניח בחוץ למספר שעות
.לסנן את הירקות מהמים
.לטחון את הירקות בבלנדר (לא בלנדר מוט) עד קבלת מרק קרמי כתמתם חלק לגמרי
.לתבל את המרק במלח, חומץ ושמן הזית ולטחון קצרות
:להגשה
.לקצוץ דק מאוד מעט עגבניה,בצל ירוק ופלפל ירוק. לתבל במלח ומעט שמן זית
.לצקת מהמרק לקערה. לקשט בירקות הקצוצים דק ובשמן הזית
.לקשט כל מנה במעט שקדים חצויים ולזלף שמן זית נוסף לטעם

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License