10 July 2013

סוכריות קרמל עם מלח אטלנטי

פאשלות במטבח וגם על סוכריות קרמל , קטנות וממכרות
:את הפוסט הזה אני כותבת כשסוכריית קרמל נוספת נמסה אצלי בפה
 לפני למעלה משבוע ימים רציתי לכבוש כרוב סגול. מעבד המזון חתך לי כרוב שלם בדקות ספורות. ערבבתי את הכרוב עם כף מלח אטלנטי ופלפלי צ'ילי יפים ופרוסים. לשתי את הכרוב בידיים. ולשתי שוב.. ואז העברתי לצינצנת גדולה. הכרוב לפני הכבישה היה טעים כסלט. למחרת הכרוב תסס, הכהה צבעו והיה מוכן. היתכן שהכרוב שלי החמיץ כל כך מהר?. שאלתי את המומחית שלנו במשפחה. היא השיבה בשלילה, אך העובדות בשטח היו אחרות. והכרוב הועבר לצינצנות קטנות יותר והוכנס חיש מהר למקרר. מאוחר יותר עבר הכרוב טעימה. הפיינשמקר שהגיע בכלל לא רעב.. טעם על קצה המזלג ופסק נחרצות : "זה לא טעים! ", אני החמצתי קצת פנים ואכלתי מלוא הצלחת כרוב סגול כבוש. זה היה טעים אבל רך לגמרי ולא קראנצ'י כפי שרציתי.. מה לא עבד בסדר ?.. טרם גיליתי


כרוב סגול כבוש: דוגמא למתכון שלא יפורסם.. אף פעם. לאמיצים בלבד : הגדילו את התמונה ע"מ לראות את הפאשלה באופן מוגדל
בשבת בבוקר ניגשתי למטבח להכין סוכריות קרמל. במתכון שמצאתי צויין להשתמש במלח- פלור דה סל. ידעתי שאין לנו כזה מלח כעת בבית והחלטתי שזה לא מה שימנע ממני ..להכין את סוכריות הקרמל
תהליך ההכנה היה מאתגר וכייפי במיוחד ולא בישר את הבאות . התערובת התבשלה לה בסיר קטן כששני מדי חום תקועים בתוכה. התברר ששניהם לא מדדו טמפרטורה באופן זהה והיה הבדל מזערי. מרגע לרגע הקרמל קיבל צבע עמוק ויפה יותר והריח.. הוא הריח
יצקתי את התערובת לתבנית קטנה והנחתי לקירור בחוץ. לאחר כשעתיים העברתי את התערובת למשטח עץ, ללא בתבנית. הנחתי על המיטה הגדולה קרוב למיזוג שנכבה ואצתי לארוחה. כל הדרך התפללתי בליבי שהקרמל לא יזלוג על המיטה. הרי הוא כבר התקרר והתמצק. ובשובנו.. אחתוך ממנו סוכריות קטנות, גם אארוז אותן יפה, אחת אחת
תקוות לחוד, ומציאות לחוד.. עיניי חשכו . שני פסים של ממתק קרמל זלגו משני צידי משטח העבודה על הסדין שעל המיטה. תודה ששאלתם, לכתמים המתוקים שלום
את היתר (הרוב) הקרמל העברתי למטבח והתלבטתי מה לעשות איתו .סוכריות לא אקבל, לאכול ככה.. זה רך ומסוכן- כי זה טעים בטירוף. בהחלטה של רגע, העברתי את התערובת למיכל פלסטיק והכנסתי למקפיא
אתמול,הוצאתי את התערובת מהמקפיא, הפשרתי מעט וחתכתי לקוביות בגודל סוכריה. זה טעים מאוד, אפשר לאכול את זה מיד מהפריזר אבל חובה לשמור בפריזר אחרת זה מתרכך מדי לטעמי
 -רוצים גם סוכריות קרמל ממכרות ? רשמו מתכון
סוכריות קרמל עם מלח אטלנטי
:החומרים
כוס שמנת מתוקה 32% = 250 מ"ל שמנת = מיכל שלם
שבעים וחמישה גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חצי עד שלושת רבעי כפית מלח אטלנטי+ עוד קצת מלח (גס) לפיזור על הסוכריות
כוס וחצי סוכר לבן = 300 גרם
רבע כוס סירופ תירס בהיר
רבע כוס מים
--
מד חום לבישול - עמיד בחום מעל 100 מעלות
קלחת/סיר 2 ליטר
נייר אפייה
תבנית ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
.לרפד את התבנית בנייר אפייה. להבריש את הנייר במעט שמן קנולה
.לקלחת או סיר לצקת את השמנת המתוקה,החמאה והמלח
.על להבה בינונית להביא לרתיחה. אין צורך לערבב. להסיר מהאש ולהניח בצד
-
.בסיר לערבב את הסוכר, סירופ התירס והמים. להביא לרתיחה.לבחוש רק עד שהסוכר נמס
.להמשיך לבשל את התערובת מבלי לערבב. מדי פעם יש לנענע את הסיר מצד לצד
.לבשל עד שצבע התערובת זהוב
.באיטיות רבה, יש לצקת לסיר שעל הלהבה את תערובת השמנת- לבחוש אותה קודם מעט. התערובת בסיר תבעבע
.להרתיח בעדינות, לבחוש לעיתים תכופות במשך 10-25 דקות
.להכניס לסיר מד חום המיועד לבישול ולבשל עד שהתערובת בצבע קרמל והגיעה לחום של 120 מעלות
.לצקת את תערובת הקרמל לתוך התבנית המוכנה
.אפשר לפזר מעט מלח אטלנטי על כל הקרמל או רק על חלקו
.לצנן במשך שעתיים

 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License