05 July 2013

**לאכול בידיים: כנפי עוף בדבש ותבלינים

לאכול בידיים : כנפי עוף בדבש ותבלינים
 ....או : לעוף עם כנפי עוף בדבש
."נקי את הכנפיים כפי שסבתא היתה עושה.."
כך אמרה לי אימי הבוקר. מצויידת בהוראותיה נכנסתי (בחדווה אמיתית) למטבח. שם כבר המתינו (לי) כנפי העוף (הצעיר) התבלינים, הדבש, רוטב הסויה וכמובן הווק הגדול השחור והכבד שאני כה אוהבת
 
.היום יש לנו מתכון לכנפי עוף המוכן בקלות ובהנאה. וכן, באמת אוכלים את המנה עם הידיים וישר מהווק
אופן הכנה זה ישאיר לכם מטבח נקי קצת יותר ופחות התעסקות עם בשר: בסיר בינוני מביאים לרתיחה הרבה מים. בסבבים חולטים את הכנפיים במים המבעבעים לדקה או שתיים. מוציאים, מסננים את הכנפיים ומניחים על מגבות נייר
טובלים את הכנפיים(היבשות) בתערובת תבלינים יבשה שערבבנו בקערה. מניחים לכנפיים לנוח במקרר שעה עד שעתיים
-לפני הארוחה
בווק גדול מחממים מעט שמן. מקפיצים את הכנפיים - בשני סבבים עד להזהבה טובה, במשך 10-15 דקות
באותו הווק ולתוך השמן המתובל בו טוגנו הכנפיים מטגנים עלי פטרוזיליה. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים
.עלי הפטרוזיליה נדבקים לכנפיים וזה יפה
.מוסיפים לווק מעט רוטב סויה וגם דבש נוזלי ומערבבים הכל
!כעת דמיינו את הריח..מומלץ לאכול חם עם הידיים
:הערות וגיוונים
.את הפטרוזיליה ניתן להחליף בעלי כוסברה
.את אבקת הפפריקה המתוקה ניתן להחליף באבקת צ'ילי
.את גרידת הלימון ניתן להחיליף בגרידה מקליפת ליים
אני השתמשתי ב - 12 כנפי עוף צעיר במשקל כולל של 1.5 ק"ג. המארז נקנה השבוע במחיר של 22 ש"ח
*זהו מתכון ראשון מסדרת 'בישול בווק' - מתכונים למנות / ארוחות מלאות המבושלות כולן בווק*
-
כנפי עוף בדבש ותבלינים
הכמות :4 עד 6 מנות
:החומרים


שניים עשר כנפי עוף טריות או קפואות ומופשרות
פלפל צ'ילי טרי, חצוי לאורכו ופרוס דק
כפית פפריקה מתוקה או כפית או פחות אבקת צ'ילי
כפית אבקת ג'ינג'ר (זנגוויל) טחון
גרידה מלימון שלם או מליים
ארבע כפות שמן קנולה = 60 מ"ל
ככף או שתיים עלי פטרוזילה קצוצה/כוסברה
שתי כפות רוטב סויה = 30 מ"ל
שלוש עד 4 כפות דבש נוזלי = כ 55 מ"ל
 
:אופן ההכנה
.ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה או שיוצקים לסיר מים רותחים
.במספר סבבים חולטים את כנפי העוף= מביאים לרתיחה למשך דקה או שתיים
.מוציאים את הכנפיים מהמים בעזרת כף מסננת, מניחים על מגבות נייר לייבוש קל
.חותכים לכל כנף (זהירות זה חם) את ה'כנף הצדדי' העודף ומרחיקים שיער עודף במידה ויש
.יש להשאיר את הכנפיים עם העור
 
.בקערה מערבבים את פרוסות הצ'ילי, הפפריקה, הג'ינג'ר הטחון וגרידת הלימון
.טובלים את הכנפיים בתערובת התבלינים מכל צד. מניחים במקרר מכוסה למשך שעה עד שעתיים
:הקפצה של הכנפיים בווק
.מחממים ווק גדול וכבד
.מוסיפים לווק מחצית מכמות השמן = 2 כפות
.מוסיפים לווק 6 כנפי עוף
מקפיצים את הכנפיים בבחישה תכופה במשך 10-14 דקות. יש להפוך מדי פעם את הכנפיים עד שהם זהובים היטב
.להעביר את הכנפיים לנייר מגבת/נייר סופג
.להוסיף לווק את יתרת השמן (2 כפות) ולהקפיץ את יתר 6 הכנפיים באותו האופן
.להוסיף לווק את הפטרוזיליה הקצוצה ולהקפיץ דקה לערך. עלי הפטרוזילה יטגנו בשמן
.כעת, החזירו את כל הכנפיים לווק
.ערבבו הכל והקפיצו עוד כדקה
 
:תיבול וסיום הבישול
.להוסיף לווק את רוטב הסויה ולערבב
.להוסיף לווק את הדבש הנוזלי ולערבב
.להקפיץ הכול יחד עוד כדקה או שתיים
 
:הגשה
.להגיש את הכנפיים חמות
.לצקת מעל את הרוטב שנותר בווק
.אפשר לקשט בעלי פטרוזיליה/כוסברה ופרוסות לימון או ליים
!לאכול בידיים כמובן
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License