07/07/2013

*~~~~גרגירי תירס בחמאה, אניס ועירית~~~~

גרגירי תירס בחמאה ועירית

הביס הראשון בגרגירי התירס הרכים, בחמאה, מלח אטלנטי, הטעם האניסי המרומז והעירית הקצוצה, הוא טעים מאוד
מתכון היום ע"פ שף אמריקאי, הוא מעניין במיוחד. כריסטופר לי, השף והבעלים של מסעדת סופיה בפילדלפיה מכין את המתכון שלו מקלחי תירס אמיש כפרי ונוהג להגיש את המנה שלו לוהטת עם חריפות מסויימת בתוספת מעט רוטב פלפלים חריפים וגם גרידה של לימון טרי. הנה דף הפייסבוק של מסעדתו של כריסטופר
הכנת המתכון קצרה ומפתיעה. כל שנדרש להכנת מנת תוספת זו, הם קלחי תירס טריים ויפים, כוכב אניס, מעט מים, מלח (אטלנטי או רגיל) חמאה ועירית קצוצה. תוספות אפשריות הן גרידת לימון טרי ופלפל צ'ילי קצוץ. נסו, זו מנה מפתיעה וטעימה

במארז תירס(מגש פלסטיק) סטנדרטי יש בדר"כ 5-6 קלחי תירס, השתמשו בכל תכולת המארז
קרדיט כל הצילומים בבלוג: חניתה הראל

?איך מכינים

.מסירים את העלים ושיער מקלחי התירס ושוטפים במים
בעזרת סכין חדה חותכים מהקלחים את כל גרגירי התירס לקערה. קל לחתוך את כל קלח תירס בחצאים, כלומר לא חיתוך אחד לאורכו של תהירס מלמעלה למטה, אלא חיתוך מהאמצע לקצה אחד והפוך. זה ימנע פיזור גרגירים.. על משטח העבודה. מבשלים את הגרגירים דקות אחדות במעט מים וכוכב אניס. טעם האניס מרומז. במידה ואינם מחובבי טעם אניסי, לא חובה להוסיפו. כמות המים שבסיר, תהיה מעטה ותכסה את גרגירי התירס בס"מ בקירוב, לא צריך יותר

התירס לפני הבישול
. מסננים את הגרגירים המבושלים מהמים. התירס ישאר עדיין מעט פריך אך מבושל דיו
.זמן הבישול וכמות המים ישתנו בהתאם לכמות וגודל גרגירי התירס ועד כמה התירס שלנו צעיר 

בצילום: התירס מבושל ומסונן
את גרגירי התירס המבושל מחזירים לסיר/למחבת. מוסיפים חתיכות חמאה - כמות החמאה בהתאם לרצונכם, המלצות במתכון למטה (אני הפחתתי בחמי את כמות החמאה, במקור- 40 גרם). מערבבים דקה
.מגישים את התירס מיד בתוספת עירית קצוצה ומלח
.המנה טובה כשהיא חמה אך אפשר לחממה שוב או לאכול פושר
.המנה משביעה

תירס בחמאה, אניס ועירית
הכמות: 2-4 מנות
:החומרים
כוס מים עד כוס ורבע מים
חמישה  עד  6 קלחי תירס נקיים/ 4.5 כוסות מדידה מלאות בגרגירי תירס לא מבושל
כוכב אניס אחד
כ- 40 גרם חמאה או פחות,  לפי הטעם
שתי כפיות גרידת לימון- לא חובה
חצי כפית מלח אטלנטי/מלח רגיל לפי הטעם
כפות ספורות (כ- 2 כפות) עירית קצוצה
--
סיר בישול בתכולה של 4 ליטר או סיר קטן יותר

:אופן ההכנה
.בעזרת סכין לחתוך את גרגירי התירס מכל הקלחים
.להעביר את גריגרי התירס לסיר, להוסיף את המים וכוכב האניס. להביא לרתיחה ללא מכסה
.לבשל (ללא מכסה) על להבה בינונית נמוכה כ- 10 דקות. לבחוש מדי פעם
.גרגירי התירס יהיו רכים אך עדיין מעט פריכים
.להרחיק את כוכב האניס
.להעביר את התירס למסננת, לסנן ולהחזיר לסיר
.לפזר את החמאה בחתיכות על התירס שבסיר
להוסיף לסיר - מלח, גרידת לימון ומעט רוטב צ'ילי או חתיכות פלפל צ'ילי. תוספת הלימון והפלפל אינה הכרחית
.לערבב ולבשל עוד דקה או שתיים על להבה בינונית להמסת החמאה
.לחלק את התירס לצלחות
.לפזר על על כל מנה עירית קצוצה (ומלח) ולהגיש



:עירית וכוכבי אניס


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License