15/08/2013

**להכין בבית: 8 לחמי נאן: מתכון מיוחד

לחם נאן מהיר הכנה
?חם לכם? רוצים לחם טעים ומהיר הכנה
היום יש לנו מתכון לשמונה לחמי נאן: מרכיבים המצויים בכל בית, בצק מהיר הכנה, מלית מפתיעה ורק שלוש דקות (!!) אפייה בתנור: רשמו מתכון מיוחד ורוצו לספר לחבר'ה


:הערות לפני שמתחילים
.כמות הקמח הנחוצה שווה לשלוש כוסות ועוד חמישית הכוס קמח
.אפשרי, לא חובה להגדיל את כמות המלח (מלח דק) לשלושת רבעי הכפית או לפי הטעם
.אבקת האפייה שבבצק תורמת לתפיחה יפה ומירקם מצויין, אל תוותרו על תוספת זו
במידה ואתם משתמשים בשמרים טריים/לחים בגרגירים השתמשו בכ- 6 כפיות מדידה שמרים =במשקל כ 18 גרם
.אין לכם ביצה אחת גדולה ? - השתמשו בשתי ביצים ממש קטנות
.את הבצק ניתן להכין במיקסר וגם ידנית. דאגו ללוש את הבצק קרוב ל- 10 דקות גם במיקסר גם ידנית
יוגורט- אני השתמשתי לבצק ביוגורט עיזים קרמי. כל יוגורט לא סמיך מדי ובטעם טבעי וללא תוספי טעם יתאים
.הבצק מצריך תפיחה אחת עד להכפלת נפחו. תהיו נחמדים, כסו את קערת הבצק והרחיקו אותה מהמיזוג למשך שעה אחת
את אגוזי המלך הטחונים שבמלית ניתן להחליף בשקדים טחונים. טחנו בעצמכם את האגוזים/שקדים במעבד המזון
לציפוי ולפני האפייה ניתן לפזר כפיות ספורות פיסטוקים קצוצים ומעט זרעוני אניס- אך תוספת זו אינה הכרחית
.שומשום - השתמשו בשומשום שחור או בהיר רגיל
.אפשר לוותר על המלית ולמרוח את הלחמים בחמאה ושומשום בלבד
זמן האפייה קצר. מומלץ להפעיל את תוכנית הטורבו ולאפות במדפי התנור העליונים משך כל זמן האפייה
.נשארו לחמי נאן ? הקפיאו אותם בעודם טריים


לחם נאן
:המרכיבים לבצק
ארבע מאות וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת אפיה, מנופה
שתי כפיות סוכר לבן
שתי כפיות שמרים יבשים= 7 גרם
ביצה גדולה
מאה וחמישים מ"ל יוגורט, רצוי בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים מ"ל חלב פושר

:למלית
שתי כפיות סוכר לבן
שלוש כפות קוקוס
שלוש כפות אגוזי מלך טחונים

:לציפוי
מספר כפות חמאה מומסת
מעט שומשום שחור או רגיל
--
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.לנפות את הקמח לתוך קערת המיקסר
.להוסיף לקערה את המלח, אבקת האפייה, הסוכר והשמרים
:ליצור גומה במרכז תערובת הקמח ולהוסיף
.ביצה, יוגורט וחלב
.בעזרת וו לישה לערבב את כל המרכיבים. ללוש בעזרת המיקסר או ידנית משך כ- 10 דקות
.לאחר כעשר דקות לישה, הבצק יהיה רך, מבהיק וגמיש. ליצור מהבצק כדור
.להעביר את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות
.לכסות את הבצק ולהתפיחו להכפלת הנפח משך כשעה
.מחצית השעה לפני תום תפיחת הבצק: חממו את תנור האפייה לחום גבוה מאוד, לפחות 250 מעלות
.כעשר דקות לפני האפייה: הכניסו לתנור תבנית אפייה גדולה וריקה והניחו לה להתחמם
:עיצוב ואפייה
.להעביר את הבצק התפוח (אין צורך ללוש) למשטח עבודה/משטח סיליקון מקומח קלות
.בעזרת סכין יש לחלק את הבצק ל- 8 חלקים שווים
.לשטח כל שמינית בצק לגודל 10 ס"מ על 20 ס"מ
.ליצור כל נאן לצורת טיפה עם קצוות מחודדים מעט
:הכנת המלית
.במעבד מזון לטחון את האגוזים ,קוקוס וסוכר. תתקבל מלית לחה הדומה מעט למשחה
.לחתוך חריץ במרכז או בקצה של כל נאן- כפי שממלאים פיתה. למרוח פנימה ככפית מלית ולהדק
.באופן זה לעצב את כל לחמי הנאן
.להבריש כל נאן במעט חמאה מומסת
.לפזר על כל נאן מעט שומשום שחור או פיסטוקים
.בזהירות להוציא את התבנית החמה מהתנור הלוהט
.להניח על התבנית נייר אפייה, לסדר מעל כמחצית מלחמי הנאן
.להחזיר את התבנית לתנור ולאפות כשלוש דקות עם תוכנית הטורבו מופעלת
.להעלות את התבנית למדף העליון ביותר בתנור ולאפות כדקה נוספת (עם טורבו) להשחמת הלחמים
.להגיש את לחמי הנאן חמים מהתנור


בצק הנאן שלי מחייך :  9:42 דקות מתוך ה-60 לסיום התפיחה ..
אניה בוקשטיין - פרפר לבן
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License