31/08/2013

*ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

ריבועי קשיו תמרים וג'ינג'ר: מתכון טבעוני

 *!לטחון - לשטח - להקפיא - לאכול *
ריבועי אנרגיה טבעיים, קטנים וטעימים. המתיקות עדינה וההרגשה גם בפה, טובה.
לשים 200 גרם (1.5 כוסות מדידה) אגוזי קשיו במיכל מעבד המזון. במספר פולסים לטחון כמעט לקמח.
להוסיף: 200 גרם תמרים מגולענים קצוצים גס(זה משקל התמרים לאחר גילעון)= 3/4 כוס תמרים לפני טחינה= כ- 10 תמרים שמנמנים
כף וחצי מי ברז
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר
לעבד קצרות לקבלת תערובת אחידה ורכה.
--
לשטח בידיים את התערובת על נייר אפיה (שהונח על תבנית בינונית) למלבן בגודל 18 על 24 ס"מ ובגובה חצי ס"מ.ניתן להעזר במערוך על מנת לישר את התערובת (ראו תמונה למטה). כעת הניחו בפריזר.
להכין ציפוי:
להמיס 2 כפות שמן קוקוס נוזלי.
2 כפיות דבש נוזלי
חצי כפית אבקת ג'ינג'ר (או יותר לפי הטעם)
להסיר מהלהבה.
לטרוף את הציפוי במטרף לקבלת צבע ומירקם קרמלי.
למרוח את הציפוי על התערובת שבפריזר.
להחזיר לפריזר.
לאחר התקשות (כ- 20 דקות) לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי.
 לשמור בפריזר.

.ניתן לאכול את הריבועים ישירות מהפריזר
:הערה בנוגע לחומרי הגלם
.כבכל מתכון ,ישנה חשיבות לאיכותם של חומרי הגלם. אגוזי הקשיו היו נהדרים. מושלמים בצורתם וטעימים
כוכב המתכון היה התמר.
קילו תמרים במארז, מזן מג'הול נרכשו אתמול- תמרים יפים, דבשיים, כהים, לחים בדיוק כפי שצריך, תענוג
ותמונות משלבי ההכנה: 
אגוזי הקשיו הטחונים, התמרים המגולענים ואבקת הג'ינג'ר

לשטח את התערובת על נייר אפייה. קל ליישר עם גלגלת/מערוך קטן
 
לאחר הקפאה קצרה, לחתוך לריבועים/מלבנים בגודל הרצוי 
 

:עידן רייכל את גפן - קוצים
 



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Jael said...

נראה טעים מאוד!

assets Creative Commons License