11 September 2013

**רוצו להכין: מאפה פירות יער מופלא

עוגת פירות יער משובחת

.....היא גם יפה וגם
בעודי מרווה צמאוני (לצלם חומרי הגלם והעוגה מכל הכיוונים ..קצת עבודה) בעסיס פירות היער.. אני יודעת שעוגה כזו לא טעמנו אף פעם
והיום, עוגת שמרים מבצק קל להכנה ומשובח .במלית יש הרבה (כמחצית הקילו) פירות יער עזי צבע וטעם. ומעל הכול - פסי בצק שתי וערב יפים, שזופים ובוהקים
...ואו וניתן הפעם לתמונות לדבר לפני הכול
....עוגה יפה גם טעימה
 
 
 
 
העוגה נאפית בתבנית שטוחה ומתיקותה עדינה. הטעם,בעודה חמימה, כמו סופגניה תפוחה גדושה בפירות אדמדמים ועסיסיים ועם הרבה ..אבקת סוכר מלמעלה
את העוגה אפשרי להכין מכל סוג של פרי יער. אפשר מסוג פרי אחד אך יפה לשלב מספר סוגים ומספר צבעים. השתמשו בפירות יער טריים או קפואים ומופשרים. השתמשתי במרבית התכולה של שני מארזי פירות יער קפואים. כל מארז במשקל 300 גרם. הפירות נמכרים במקפיאי המרכולים לצד מארזי גלידות. על מארז הפירות שלי כתוב  "מאמא מרי" (זו לא פרסומת) - יבוא פולני
הפירות הקפואים בעוגה שלי: פטל אדום ודמדמניות שחורות היו ללא פחת, נקיים ומוכנים לשימוש וגם נהדרים לאכילה. הודמדמניות שמרו יותר על צורתם השלמה לאחר הפשרה והאפייה, הפטל האדום נמס בחלקו לתוך הבצק, דבר שהותיר בצק אדמדם, לח בחלקו ומופלא בטעם (הגדילו את התמונות). הפירות הופשרו מעל שעה על השיש, בקערה ולאחר מכן במסננת. בהמשך סוננו מנוזלים והיו עסיסיים וטעימים (שתו את המיץ האדום הניגר). אל תפשירו את הפירות יותר מדי זמן. מתברר שמשלוח פירות היער מפולין היה טרי ומשובח
.הצעת הגשה: מנת עוגה לצד קצפת ממותקת קלות


מאפה פירות יער מופלא
:המרכיבים לבצק
שבעה גרם שמרים יבשים = 2.5 כפיות שמרים יבשים
חצי קילו קמח לבן מיוחד ללחם
מאתיים וחמישים מ"ל חלב חמים
שמונים גרם סוכר לבן
חצי כפית מלח דק
ביצה גדולה טרופה- מחצית תשמש לבצק, מחצית שנייה לציפוי פסי הבצק
שבעים עד 80 גרם חמאה רכה מאוד

:המרכיבים למלית
חצי קילו סה"כ פירות יער- מסוג אחד או פירות יער מעורבים, נקיים וללא פחת או 500-550 גרם פירות יער קפואים, מופשרים ומסוננים מנוזלים
שלוש כפות סוכר לבן או יותר לטעם
שלוש כפות קורנפלור
-
שמונה עד 9 כפות פירורי לחם יבש = 40 גרם, שמתי פירורים מהחלה שהכנתי בשבוע שעבר
-
אבקת סוכר לפיזור על העוגה האפויה
במידה ופירות היער חמצמצים מדי, אבקו ביותר אבקת סוכר
-
תבנית מלבנית 23 על 33 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות
:הכנת הבצק
.לנפות את הקמח לקערה, לערבב פנימה את השמרים היבשים
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב החמים, הסוכר, המלח וחצי מהביצה הטרופה
.להוסיף את הקמח וללוש מעט לתערובת סמיכה
.להוסיף את החמאה הרכה, בחתיכות גדולות וללוש לבצק אחיד
.ללוש את הבצק דקות אחדות עם המלוש של המיקסר או בידיים
.להתפיח את הבצק כ- 40 דקות

:הכנת המלית
.לערבב את פירות היער עם הסוכר. להוסיף את הקורנפלור ולערבב

:עיצוב ואפייה
על משטח מקומח קלות, לשטח ולרדד את הבצק למלבן גדול רחב, ארוך/רחב בס"מ אחדים מגודל התבנית
לחתוך את פס הבצק המיותר (עבור פסי הקישוט). את יתר הבצק- המלבן העבה בגודל התבנית, להעביר ולהניח על תחתית התבנית. ניתן מעט להגביה את השוליים
.לפזר את פירורי הלחם היבשים על פני כל הבצק
.לפזר את מלית פירות היער על הפירורים בשכבה אחידה
. את יתרת הבצק לגלגל לרצועות (כמו גריסיני). להניח 3-4 רצועות שתי וערב על המלית
.להבריש את רצועות הבצק ביתרת הביצה הטרופה
.לאפות את העוגה (אין צורך להתפיח) בתנור החם - 200 מעלות כ- 27-30 דקות
.לצנן מעט את העוגה האפויה ולאבק את פסי הבצק באבקת סוכר




Milonga



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License