13 September 2013

*להכין בבית משקה חלב שקדים ותמרים

משקה חלב שקדים, תמרים, אבוקדו ודבש
Moroccan Assir Al Avoca
ראיתי השבוע סרטון המדגים הכנת משקה שקדים מרוקאי אותנטי, דיגדג לי להכין. חומרי הגלם המרכיבים את המשקה הזה, בעיקר שקדים בתוספת של תמרים, אבוקדו (קטן) מעט דבש ותמצית וניל. המשקה מרווה, מזין וטעים מאוד. האבוקדו לא מורגש.. אך הוא כן מסמיך מעט את המשקה. הנה חומרי הגלם
משקה האנרגיה הזה יתאים גם לשבירת צום יום כיפור, במידה ואתם מהצמים ובעצם בכל עת שאתם רוצים לרוות צמאונכם במשקה טבעי ומיוחד

 
ההכנה פשוטה: משרים שקדים טבעיים עם קליפתם החומה במים למשך 4-8 שעות. אפשר להניח את השקדים המושרים על השיש במטבח או להשרותם בצינצנת במקרר. ההשרייה מרככת מעט את השקדים. לאחר מכן מסננים את השקדים מהמים. וטוחנים אותם בבלנדר עם מי ברז טריים. הטחינה תרסק את השקדים ותצבע את המים בלבן. באופן זה קבלנו חלב שקדים. יוצקים את התערובת של השקדים והמים לתוך מסננת שכוסתה בבד דק או מגבת נייר עבה ומסננים את כל הנוזלים. חשוב למעוך בעזרת כף את חתיכות השקדים הקטנות על מנת שנקבל כמה שיותר חלב שקדים. כמות חלב השקדים שתתקבל היא כשתי כוסות. אנו נשתמש בכל הכמות להכנת המשקה שלנו
ראו את הנוזל הלבן שבקערה הנראה כחלב. את השקדים המרוסקים אפשר לשמור במקרר ולאכול אותם עם מעט דבש


לאחר מכן יוצקים את חלב השקדים לבלנדר. חשוב לשטוף קודם את הבלנדר במעט מים על מנת שלא ישארו בו חתיכות קטנות של שקדים
מוסיפים לבלנדר אבוקדו קטן קלוף וחתוך גס, 12 תמרים מזן מג'הול - להרחיק קודם גלעינים, כף עד 2 כפות דבש נוזלי, וכפית תמצית וניל
מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת משקה סמיך ואחיד. בתחילת העירבול המשקה יהיה עדיין דליל, משמע שלא כל התמרים נטחנו עד דק. תנו לבלנדר לעבוד עוד זמן מועט וזה כבר מוכן
.חיוני לשתות בעוד המשקה טרי. אפשר לשתות עם קשי שתייה. אפשרי להגיש בתוספת קוביות קרח


:הכמויות
כוס וחצי שקדים טבעיים- לא שקדים מולבנים, משקל השקדים =150  גרם
שניים עשר תמרים מזן מג'הול, לגלען
אבוקדו קטן ובשל קלוף וקצוץ גס- משקל האבוקדו לפני קילוף = 100 גרם
כף עד 2 כפות דבש נוזלי
כפית תמצית וניל
:ההכנה
.משרים את השקדים בשלוש כוסות מי ברז למשך 4 שעות או לכל הלילה
.מסננים את השקדים מהמים ושמים אותם בבלנדר
.מוסיפים לבלנדר 3 כוסות מים וטוחנים היטב
.מסננים את חלב השקדים לתוך מסננת מרופדת במגבת נייר עבה (ח"פ) או בד דק
.יוצקים את חלב השקדים המסונן לבלנדר
.מוסיפים: תמרים, אבוקדו, דבש לטעם ותמצית וניל
.טוחנים את כל המרכיבים
.מוזגים לכוסות ומגישים

:את המתכון והוראות ההכנה אמצתי בחום מסרטון הוידאו, הנה הוא
 





-הנה מתכון נוסף שישבור את הצום או יהווה חתיכת אנרגיה -  עוגיית בריאות משיבולת שועל וקמח מלא
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים כהים
הכמות: 25 עוגיות
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.להמס 80 גרם חמאה, לצנן מעט
.להוסיף לחמאה המומסת ביצה גדולה וטרוף היטב
:בקערה גדולה לערבב
מאה ושישים (או 170 גרם) גרם סוכר דמררה זהוב
מאתיים גרם שיבולת שועל לבישול
מאה וחמישה עשר גרם קמח מלא, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
מאה וחמישים גרם צימוקים כהים- לחלוט ולייבש קודם לכן
.לצקת את תערובת חמאה וביצה למרכז קערת החומרים היבשים
.להוסיף כפית תמצית וניל ושתי כפות מים
.לערבב הכול לתערובת דביקה
.ניתן להוסיף מעט מים במידה והתערובת יבשה מדי
.בעזרת כף ליטול כמות , לכדרר לכדור להניח על נייר אפייה בתבנית גדולה
.ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לשטח מעט את העוגיות
.לאפות כ- 18 דקות בתנור החם
.לצנן על רשת

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License