19 September 2013

*להכין בבית: פופקורן בקרמל

פופקורן בקרמלניתן להכפיל כמויות
 המרכיבים:
1/4 כוס גרעיני פופקורן
2 כפות שמן צמחי - לא שמן זית

לרוטב הקרמל:
כף אחת מולסה
חצי כוס סוכר זהוב דמררה

50 גרם חמאה מלוחה
1/8 כוס סירופ תירס בהיר
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
 ההכנה:


מחממים היטב ווק כבד. מוסיפים את השמן ומחממים עוד קצת.
מוסיפים 3-4 גרעיני פופקורן ומכסים. כשהגרעינים מוכנים, מוסיפים את כל יתר הגרעינים ומכסים. מבשלים עד שכל הפופקורן מוכנים.

הכנת רוטב הקרמל:
בקלחת לערבב: מולסה, סוכר, חמאה וסירופ תירס. לבשל עד להמסת הסוכר.
להסיר מהלהבה, לערבב פנימה אבקת סודה לשתיה.
לצקת את התערובת מיד על הפופקורן, לבחוש עד לכיסוי.
לשטח את הפופקורן על נייר אפייה בתבנית גדולה .
לאפות כשעה בחום נמוך מאוד 95 מעלות. חשוב לבחוש את הפופקורן בכל 15 דקות.
לאכול טרי חם/לשמור במקרר/במקפיא.

.הערה: הפופקורן אינו קופא. מומלץ להקפיאו (שאריות) בשקיות לאחר ההקפאה יש להוציא ומיד לאכול
.הפופקורן איננו דביק וטעמו ממכר 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License