19 September 2013

*להכין בבית: פופקורן בקרמל

פופקורן בקרמל
ניתן להכפיל כמויות

 המרכיבים:
1/4 כוס גרעיני פופקורן
2 כפות שמן צמחי- לא שמן זית

לרוטב הקרמל:
כף מולסה
חצי כוס סוכר דמררה

50 גרם חמאה מלוחה
1/8 כוס סירופ תירס בהיר
1/4 כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
 ההכנה:


מחממים היטב ווק כבד. מוסיפים את השמן ומחממים עוד קצת.
מוסיפים 3-4 גרעיני פופקורן ומכסים. כשהגרעינים מוכנים, מוסיפים את כל היתר, מכסים. מבשלים עד שכל הפופקורן מוכנים.

הכנת רוטב הקרמל:
בקלחת לערבב: מולסה, סוכר, חמאה וסירופ תירס. לבשל עד להמסת הסוכר.
מסירים מהלהבה מערבבים פנימה אבקת סודה לשתיה.
יוצקים  את התערובת מיד על הפופקורן ובוחשים עד לכיסוי.
משטחים את הפופקורן על נייר אפייה בתבנית גדולה .
אופים שעה בחום 95 מעלות. חשוב לבחוש את הפופקורן בכל 15 דקות.
לאכול טרי חם/לשמור במקרר/במקפיא.

.הערה: הפופקורן אינו קופא. מומלץ להקפיאו  (שאריות) בשקיות הקפאה, להוציא ומיד לאכול
.הפופקורן איננו דביק וטעמו ממכר 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License