22 September 2013

* להכין בבית רסק תפוחי עץ אפוי

מתכון קצרצר : רסק תפוחי עץ אפוי/מעשה בשישה תפוחים
רוחצים וקולפים קילו תפוחי עץ מסוג גרני סמיט. זה לערך שישה תפוחי עץ
 

חוצים את תפוחי העץ הקלופים. מגלענים וחותכים לרבעים. כל רבע תפוח חותכים לשניים או שלושה חלקים
מזלפים ככף מיץ לימון על התפוחים ומערבבים
 
 
במחבת ממיסים כ- 30 גרם חמאה. מוסיפים את חתיכות התפוחים ומבשלים כ- 5 דקות
בוחשים מדי פעם

מוסיפים למחבת כף עד 2 כפות דבש נוזלי, מערבבים ומסירים מהלהבה
:כך נראים התפוחים בתום הבישול
 
 
במידה ובשלתם את התפוחים במחבת עמידה לחום גבוה של התנור, כמוני, השאירו את התפוחים במחבת
..אפו את התפוחים בחום 200 מעלות כ- 20 עד 25 דקות עד שהם רכים רכים
במקום המחבת, אפשרי להעביר את תפוחי העץ לתבנית ולאפות משך אותו פרק זמן
:בעזרת מזלג (או במעבד מזון) מעכו את תפוחי העץ. באופן זה
 
 
מלאו צינצנות ברסק תפוחי העץ ושמרו ימים אחדים במקרר
הרסק יכול לשמש כמלית למאפה וגם כמנת קינוח
לא לשכוח את הפינוקים לצד רסק התפוחים
 
שימוש בקליפות התפוחים : לא חובה
?רגע, לא זרקתם את קליפות התפוחים, נכון
החזירו את הקליפות למחבת או לתבנית, זרו מעט סוכר מעל
אפו כעשר עד 15 דקות בחום 200. זה בערך כמו 'צ'יפס ? לי זה מזכיר עלי שלכת אכילים דווקא
 
:ברצלונה
 

  חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License