15 October 2013

**יום הלחם העולמי 2013: לחמניות פרעצל רכות

? חגיגות יום הלחם העולמי לשנת 2013 מתחילות עוד רגע , מצטרפים 

World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!

.יום הלחם העולמי נחגג מדי שנה בתאריך ה 16 לאוקטובר
.בחגיגת הלחמים משתתפים כותבים ובלוגרים מרחבי העולם, לשמחתי גם אני
האירוע הנפלא הזה מאגד את הבסיסי והמורכב של כל אדם: לחמים, לחמניות, מאפי שמרים מתוקים ומלוחים מרחבי הגלובס. למעשה זהו 'ספר הלחמים' הטוב ביותר הנמצא זמין לכל אחד ואחת ברשת ובכל עת
 לחמניות הפרעצל החצי רכות הללו קלות להכנה, יפיפיות ויש להן צבע וטעם משגעים. לטעמנו לחמניה טובה צריכה תוספת של חרדל משובח, מלח גס וכוס בירה ליד
.נסו את הלחמניות הללו עוד היום

 


 לחמניות פרעצל רכות
הכמות: 6 יחידות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 490 גרם קמח
ארבע כפות סוכר זהוב או 4 כפות סוכר חום כהה
כפית מלח דק
כף מדידה שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כוס מים חמימים = 240 מ"ל
:- להברשת הלחמניות
הכמות תספיק גם לכמות כפולה של לחמניות
כף אבקת סודה לשתייה מומסת בכוס מים רותחים
:לציפוי
ביצה גדולה טרופה עם כפית מים

:לקישוט
שומשום מלא או
פרג שלם או
או מלח אטלנטי או
סוכר גבישי
 

 
 
:אופן ההכנה
.בקערת מעבד מזון או בקערת מיקסר לערבב את כוס המים החמימים, שמרים והסוכר
.בהדרגה להוסיף את הקמח המעורבב בכפית המלח
.לערבב הכול לקבלת בציק אחיד
.ניתן להוסיף טיפונת מים או קמח במידת הצורך
.להעביר את הבצק למשטח רידוד, ללוש מעט
.להעביר את כדור הבצק לקערה בינונית. לכסות בשקית ניילון. לאחסן במקרר למשך הלילה
.להוציא את הבצק הקר מהקערה. לשטח מעט (אין צורך ללוש). לחלק ל- 6 חלקים שווים
כל חלק ישקול כ- 126 גרם
.לגלגל כל חלק מהבצק לגליל באורך 60 ס"מ. בעובי עפרון
ליצור מכל גליל צורה של פרעצל. להניח את כל הפרעצלים על נייר אפייה בתבנית גדולה - תבנית של תנור סטנדרטי
:ככה מעצבים את הלחמניות
.מכל גליל בצק יוצרים צורה של חצי עיגול. הצד הפתוח של העיגול יפנה אליכם
מצליבים את שני הקצוות של הגליל בצורת איקס. החלק של העיגול הוא גדול יותר, ההצלבה נעשית ממש כמעט בקצה
.כעת מסובבים את קצוות הלחמניה אחד סביב השני ומהדקים אותן אל חלקו העגול מהצד השני
:אפייה
.לחמם תנור לחום גבוה 225 מעלות
.להניח ללחמניות לתפוח משך 30-40 דקות או עד שהן מכפילות נפחן
.להבריש את הלחמניות (לא חובה) במים שהומסה בם אבקת הסודה
.כעת להבריש כל לחמניה בביצה טרופה
.לפזר מלח גס או שומשום או כל דבר או שום דבר
לאפות את הלחמניות בתנור החם- עם תוכנית הטורבו מופעלת כעמט לכל אורך האפייה במשך 12-15 דקות או עד להשחמה טובה
.טעים להגשה חם או פושר עם חרדל, מלח גס, כרוב חמוץ וכוס בירה צוננת ליד
? נותרו לחמניות
.אחסנו במקפיא בתוך שקית הקפאה


 


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

The Cookie Fairy said...

אוחחח איזה פרעצלים מהממים
שאפו על ביצוע מושלם

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License