19 October 2013

** בראוניז- נוסחא מנצחת

בשבועות האחרונים אני מוקפת באנשי שוקולד. קטנים כגדולים, והאמינו הם נחמדים ותמיד מבקשים עוד. מקבלים הם את הבראוניז ליום ההולדת או משנעים אותם לבסיס. בראוניז הבית המוכנים ברגע ושווים כל ביס. טעם הבראוניז מושפע מסוג ואיכות השוקולד ומידה מדוייקת של משך האפייה
 
הבראוניז הטעימים ביותר

מאה גרם שוקולד 70% מוצקי קקאו או שוקולד בטעמים כגון- תפוז או שוקולד בטעם פירות יער, או שוקולד עם מלח אטלנטי או שוקולד עם צ'ילי
מאה עד 120 גרם חמאה
מאה ושמונים עד 200 גרם סוכר לבן = כוס סוכר
  חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית מלח דק
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
מאה גרם קמח לבן רגיל = 2/3 כוס קמח
-

בקלחת ממיסים את השוקולד והחמאה. מצננים מעט.
בקערה בינונית מערבבים סוכר, מלח, אבקת אפיה וביצים.
מוסיפים את תערובת השוקולד חמאה לקערה ומערבבים

.מוסיפים תמצית או משחת וניל
 מוסיפים את הקמח ומערבבים קצרות.
יוצקים את התערובת לתבנית ריבועית משומנת/על נייר אפייה בגודל 20 ס"מ.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ- 25 דקות.
 אחרי צינון קל לחתוך ל- 16 ריבועים שווים

.אפשר לנטף על התערובת לפני האפייה מעט פירות יער קפואים, יאמי ביותר 
 
צילום: אילן נחום
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License