20/10/2013

**~~~~עוגיות שוקולד (טבעוניות) ושמן קוקוס בקלי קלות~~~~~

עוגיות שוקולד עם שמן קוקוס
אתמול בדרך מקרה, הגעתי לבלוג אוכל חדש לי. בעלת הבלוג צולמה כשהיא מכינה עוגיות עם שמן קוקוס וגם שוקולד. ברגע שהיא נטלה מתערובת העוגיות, לפני האפייה ונישנשה קצת.. גם אני רציתי. יש לה בלוג אוכל טבעוני ולמעשה העוגיות הללו הינן טבעוניות. במטבחי ערכתי בהן שינויים קלים. מתברר שהעוגיות הללו טעימות גם לפני אפייתן, טעמתי. הגליק הנוסף (ויש כמה) עם העוגיות הללו הוא שמכינים אותן בקלות ובקערה אחת, ידנית ולא נחוץ דבר מלבד מזלג
בנוסף, העוגיות אינן מכילות ביצים, במקום שומן מוצק הן מכילות שמן קוקוס. ראו, זו התוצאה
 
 
בעלת הבלוג השתמשה בחלב קוקוס במקום בחלב רגיל. וגם בשוקולד צ'יפס במקום שוקולד 70% שאני השתמשתי. בנוסף, היא הוסיפה לעוגיות רוזמרין קצוץ
ראו אותה בסרטון כאן, מכינה את העוגיות ומיד לאחר מכן, קראו והכינו את הגירסא שלי או שלה. את השוקולד ניתן לקצוץ ידנית או בעזרת מעבד מזון. התקבלה תבנית מלאה (לערך 20 עוגיות) עוגיות שמנמנות, במירקם חצי רך, חצי קשה וטעים 
 
 
עוגיות שוקולד
:המרכיבים
חצי כוס שמן קוקוס = 70 גרם, השמן יהיה במצב חצי מוצק דומה לחמאה רכה, לא נוזלי
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
רבע עד שליש כוס סוכר זהוב דמררה
רבע כוס= 60 מ"ל חלב שקדים (טהור) או חלב רגיל
כפית עד 2 כפיות תמצית וניל
כוס ושליש קמח לבן רגיל - כ  190גרם קמח
רבע עד 1/2 כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
חצי כוס שוקולד צ'יפס או שברי שוקולד מריר איכותי
--
אפשר להוסיף לבצק גם 2 כפות עלי רוזמרין קצוץ דק
--
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
כלים: קערה בינונית ומזלג
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה ובעזרת מזלג, מערבבים את שמן הקוקוס (שיראה כמו קרם לבן ורך) עם הרוזמרין הקצוץ
.להוסיף לקערה את שני סוגי הסוכר, לערבב היטב בעזרת המזלג
.להוסיף ולערבב לקערה את חלב השקדים או חלב הפרה
.להוסיף את תמצית הוניל
לערבב לקערה מחצית מכמות הקמח (לנפותו לתוך הקערה), את המלח ואבקת הסודה לשתיה. לערבב הכול בעזרת המזלג
.להוסיף לקערה את יתרת הקמח ולערבב. להוסיף שוקולד קצוץ או שוקולד צ'יפס
ליטול מהבצק כמות לכל עוגיה. לכדרר לכדור, לשטח מעט ולהניח על תבנית האפייה. ליצור באופן זה את כל העוגיות
.לאפות את העוגיות בתנור החם משך 10-12 דקות או עד שהן מוכנות
.לצנן דקות אחדות (3-5 דקות) בתוך התבנית, להעביר לרשת ולצנן לגמרי
.לשמור את העוגיות בצינצנת נאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License