23/10/2013

חממו את הסירים: מרק כרובית וחומוס

מרק כרובית וחומוס
מרק מפנק, קרמי, סמיך ומזין. ההכנה פשוטה - מתבלים כרובית מפורקת לפרחים וגרגירי חומוס מבושל בכמון, מלח , פלפל ושמן זית. אופים זמן קצר בתנור. בסיר מזהיבים קוביות תפוח אדמה גדול .מבשלים קצרות לריכוך. מוסיפים לסיר המרק את פרחי הכרובית הזהובים יחד עם החומוס. מחממים וטוחנים הכול. יפה להגיש את המרק מקושט בפרחי כרובית והחומוס (שימו קצת בצד) ענפי טימין ושמן זית
:עציץ הטימין שלנו התעייף.. לכן רכשתי צרור טימין טרי וריחני. להסניף ריחו וגם להוסיפו למרק שלנו, הנה הוא


בצילום : פרחי כרובית והחומוס לפני ואחרי האפייה הקצרה



:הערות

חומוס: אני אוהבת לבשל את גרגירי החומוס בעצמי ולא לרכוש חומוס קפוא או מקופסת שימורים. להכנת המרק נחוצים כ- 350 גרם חומוס מבושל. השרו לילה לפני גרגירי חומוס, כ 180-200 גרם  בהרבה מי ברז. למחרת בשלו אותם לריכוך, כשעה או ...רכשו חומוס מבושל
.נוזלים למרק: ניתן להשתמש בציר ירקות או עוף או לחלופין במי ברז
.תיבול: אפשר לתבל גם בפלפל אדום חריף יבש גרוס
.שמנת מתוקה או שמנת לבישול: אפשרי להוסיף לבישול הסופי לאחר טחינת המרק , זה לא חובה
.מלח: מלח רגיל או מלח אטלנטי ידגיש את הטעמים
מרק כרובית וחומוס
:מרכיבים
כרובית גדולה, שטופה
שלוש מאות וחמישים גרם חומוס מבושל- משקל מסונן לאחר בישול או חומוס מקופסת שימורים
תפוח אדמה גדול ,קלוף וחתוך לקוביות
ארבע שיני שום קלופות שלמות
שמן זית
ליטר מרק עוף או מים
כמון טחון לטעם
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
ענפי טימין לקישוט

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.לרפד תבנית גדולה בנייר אפייה
.לפרק את הכרובית לפרחים, להניחם על נייר האפייה
.לסנן את החומוס (ולייבש מעט במגבת נייר) להניח בתבנית בין פרחי הכרובית
.להוסיף לתבנית את שיני השום
.לתבל במלח,פלפל שחור, כמון. לזלף מעל שמן זית
.לאפות בתנור החם כ- 25 דקות או עד שהכרובית זהובה היטב
:בישול המרק
.בסיר בינוני להזהיב את קוביות תפוח האדמה במעט שמן זית
.להוסיף לסיר ליטר מרק  עוף או ליטר מים. להביא לרתיחה
.לבשל קצרות בסיר מכוסה עד לריכוך קוביות תפוח האדמה
.להוסיף לסיר את הכרובית, החומוס והשום האפויים. קל לעשות זאת על ידי קיפול נייר האפייה בתבנית והעברת תכולתו ישירות לסיר
.מומלץ לשמור בצד לקישוט המרק המוכן , מעט מפרחי מכרובית וגרגירי החומוס
.לחמם את המרק
.במידה ותרצו להוסיף למרק שמנת לבישול או שמנת מתוקה, הוסיפו אותה כעת. חממו  את המרק עם השמנת, אין צורך להביא לרתיחה
.הסירו מהלהבה. צננו מעט או טחנו את המרק מיד עם בלנד מוט
.צקו כפות מהמרק לקעריות. קשטו בפרחי כרובית וחומוס. זלפו מעט שמן זית וקשטו בענף טימין טרי

Anthony Howe's Otherworldly Kinetic Sculptures 





חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License