29 October 2013

**~~~~~תערובת לפנקייק קמח תירס: הנוסחא~~~~

תערובת (2) לפנקייק מקמח תירס : הנוסחא
 
תערובת הפנקייק שהכנתי לפני ימים הכילה שיבולת שועל וקמח מלא נהדרת. החלטתי לגוון את הטעמים ולהכין תערובת נוספת בסדרה. סדרת תערובות יבשות להכנת פנקייקים. התערובות קלות להכנה וכייפיות לשימוש, גם לילדים. והפעם, תערובת צהבהבה וקלה להכנה- תערובת לפנקייק מקמח תירס
גם את התערובת הזו ניתן לשמור במקרר או בפריזר, לזמן ממושך יותר וגם בחוץ על מדף או השיש במטבח
 

מתערובת הפנקייק הזו נקבל פנקייקים דקים וגדולים יחסית. פנקייק בסגנון מקסיקני המכיל קמח תירס, קמח רגיל, חומרי טעם בסיסיים, יוגורט או ריוויון וביצים
אני אוהבת לאחסן את תערובת הפנקייק בצנצנת נאה וגם למסור אותה מתנה

 
לצנצנת אני מוסיפה פתק עם הוראות ההכנה: לקחת כמות (מדודה) מתערובת הפנקייק, להוסיף ביצה ויוגורט ומעט שמן. להניח למשך דקות אחדות (שקמח התירס יספוג נוזלים). התערובת מוכנה לטיגון מהיר. טיגון על מחבת טפלון לא יידרוש כמעט תוספת שמן או חמאה

נוח לערבב את הפנקייק בקערית משפך (זאת האדומה נרכשה מזמן באיקאה) וגם לצקת ממנה ישירות למחבת או לכלי מדידה. הנה
 
 
ליצירת פנקייקים זהים בגודלם, מומלץ לצקת כמות מהתערובת המוכנה לכלי מדידה (סטנדרטי) בתכולה של רבע כוס מלאה או כף מדידה של אותה הכמות -בצילום
 
 
 
מצורפת הצעת הגשה לפנקייק במלית אבוקדו, עגבניה ובצל ירוק. אתם מוזמנים לאכול את הפנקייק שלכם עם כל מלית מלוחה או מתוקה כפנקייק פתוח (שטוח) או מקופל לשניים
.מומלץ לאכול את הפנקייק בעודו חם

 
תערובת פנקייק קמח תירס
הכמות : 12 פנקייקים
להכנת 3 פנקייקים יש להשתמש בכשליש כוס תערובת יבשה + ביצה גדולה+ 100 מ"ל יוגורט או ריוויון
 
החומרים לתערובת היבשה - אפשרי להכין מחצית הכמות
שני שליש כוס קמח תירס צהוב= 110 גרם, רצוי קמח תירס מיבוא איטלקי
כוס קמח לבן רגיל= 140 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח דק
שתי כפיות סוכר לבן

:החומרים לפנקייק
שתי כוסות ריוויון או שתי כוסות יוגורט = 400 גרם
ארבע ביצים גדולות
ארבע כפות שמן רגיל או 50 גרם חמאה מומסת

:למלית האבוקדו
כשני אבוקדו בשלים
מספר בצלים ירוקים לטעם- חלק לבן וירוק, פרוסים דק
ארבע עגבניות לא גדולות, קצוצות דק
כף מיץ לימון סחוט טרי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

:הכנת המלית
.לקלוף את האבוקדו, להרחיק את הגלעין
.למעוך את האבוקדו במזלג
.להוסיף מחצית כמות הבצל הירוק הפרוס, את יתר הבצל הפרוס לשמור לקישוט
.להוסיף את העגבניות הקצוצות, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור. לערבב
.לשמור בקירור עד ההגשה

:ההכנה
:הכנת התערובת היבשה
.בקערה לערבב את קמח התירס, הקמח הלבן (המנופה), אבקת אפייה, מלח וסוכר
במידה ולא מכינים את הפנקייקים מיד, יש לאחסן את התערובת בצינצנת בחוץ/במקרר או בשקית הקפאה בפריזר

:הכנת הפנקייק
.בקערה לערבב את הריוויון או היוגורט, הביצים והשמן או החמאה
.להוסיף את התערובת היבשה. לערבב היטב עד שאין גושים והתערובת אחידה
.במידה ומשתמשים ביוגורט והתערובת סמיכה מדי, ניתן לדלל במעט חלב או מים
.לכסות את הקערה ולהניח בחוץ ל 15 עד 20 דקות

:טיגון הפנקייק
.למרוח מחבת במעט מאוד שמן רגיל
.לכל פנקייק, לצקת כמות של 1/4 כוס תערובת מוכנה
.לטגן על להבה בינונית להזהבה משני הצדדים
.לטגן את יתר כמות הפנקייקים באופן זה
.להגשה: על צלחת הגשה להניח פנקייק קמח תירס. למלא בכמות ממלית האבוקדו לקפל לחצי
.לקשט בבצל ירוק (החלק הירוק) קצוץ
.טעים להגשה עם גבינה לבנה, גבינת קטג' או שמנת חמוצה*


BANCO SABADELL - Som Sabadell flashmob


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License