31 October 2013

*~~~להכין בבית ליקר שוקולד : למבוגרים בלבד~~~

ליקר שוקולד
 
המתכון לליקר השוקולד המשגע הזה התקבל השבוע במייל. הפוסט מאתר דה דיזיין פיילס היה נהדר. צילומי הליקר המוכן, שלבי הכנתו וגם פלחי המנדרינות הכתומות הטבולות (חלקית) ברוטב שוקולד כהה, זרויות במעט שבבי מלח, מסודרות באופן מופתי על רשת, היו קשים עד מאוד לצפייה. התלהבתי עד מאוד וניגשתי למטבחנו הקט להכין
 
.הליקר מכיל מרכיבים מועטים, חשוב שכולם יהיו מהמשובחים שיש
. הליקר טעים, בעל צבע יפה ובעל רמת אלכוהול גבוהה
הכנת הליקר פשוטה: מכינים סירופ/רוטב שוקולד משוקולד מריר, סוכר דמררה ומים. מבשלים את הרוטב קצרות ומצננים
את הרוטב שומרים במקרר עד להכנת הליקר. הרוטב מסמיך מעט עם הקירור. את ליקר השוקולד ניתן להכין למנה בודדת/אישית או מנות אחדות על פי יחס מרכיבים קבוע, פירוט, למטה במתכון
.לאחר ערבוב סירופ השוקולד עם רום וליקר קוואנטרו, ניתן להגיש ואת הליקר ולשתות אותו מיד
 
 
:מילה על המרכיבים
שוקולד: השתמשו בשוקולד מריר 70% מוצקי קקאו המשובח שתמצאו וללא תוספים. השתמשתי בשוקולד בלגי בטעם תפוז
.סוכר דמררה: הפחתתי מעט מכמות הסוכר הרשומה ב- 10 גרם
.רום: במתכון המקורי צויין להשתמש ברום כהה, השתמשתי ברום אמברה
.ליקר: החלפתי את ליקר הקוואנטרו ליקר גרנד מרנייה
הצעת הגשה: פלחי מנדרינה טבולים עד מחצית בשוקולד מומס וזרויים בשבבי מלח או במלח אטלנטי
 

ליקר שוקולד
:מרכיבים לסירופ השוקולד
מאה גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
מאה גרם סוכר דמררה זהוב= כחצי כוס
מאה וחמישים מ"ל מים
:ההכנה
בקלחת על להבה בינונית נמוכה, מבשלים את כל המרכיבים, בבחישה מתמדת עד לרתיחה. מרתיחים דקה ומסירים מהלהבה. מצננים
:הכנת ליקר השוקולד: הנוסחא
.מומלץ לערבב את המרכיבים בשייקר או בצינצנת
מערבבים חלק אחד של סירופ שוקולד צונן (לא חייב מהמקרר)+ חלק אחד של רום כהה (או בהיר) + חצי חלק של ליקר קוואנטרו

:להכנת ליקר השוקולד שבצילום למנה אחת גדולה או שתי מנות
השתמשתי ברבע כוס סירופ שוקולד + רבע כוס רום + שמינית הכוס ליקר גרנד מרנייה
  חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License