06 October 2013

*מותק של עגבניות - חצאי עגבניות אפויות

מותק של עגבניה - חצאי עגבניות אפויות בשמן זית ומלח
למעשה אין כאן מתכון ממש, רק אפיית עגבניות בתנור בשלוש דרגות חום שונות. העגבניות נאפות בשמן זית ומעט מלח בלבד. צורת הכנה זו מניבה חצאי עגבניות מתקתקות וטעימות מאוד. העגבניות נותרות עסיסיות
 
העגבניות לפני האפייה
?איך מכינים
.מחממים תנור אפייה לחום 200 מעלות
בתבנית אפייה מסדרים חצאי עגבניות. חשוב שהעגבניות תהיינה אחידות בגודלן וקטנות יחסית - לא עגבניות מסוג תמר או שרי
.מנטפים מעל העגבניות שמן זית בנדיבות רבה
אצלי בתבנית סודרו 600 גרם עגבניות ומעליהן נטפתי כרבע כוס שמן זית, אפשר להשתמש בכמות גדולה קצת יותר של שמן זית
.בוזקים מעל כל עגבניה מעט מלח - מלח אטלנטי או מלח רגיל
:אפייה
.אופים את העגבניות בתנור בחום 200 מעלות 30 דקות
.מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים 30 דקות נוספות
.מוציאים מתהתנור וזוללים או שומרים במקרר ימים אחדים


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License