25/11/2013

**סלט ארוחה (2): סלט פתיתים צבעוני וטעים

סלט פתיתים (2) : סלט ארוחה
סלט צבעוני, עשיר , משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה , גם צמחוני
הנה סלט נוסף סלט הפתיתים: ארוחה החם
 
 
 
סלט פתיתים (2) קר
 
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן
400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
מספר עלי חסה, שטופים וקרועים ביד לחתיכות
3-4  עגבניות בגודל בינוני , חצויות - לרוקן תוכנן עם כף/כף מיוחדת, לחתוך לטריזים
2 ביצים גדולות מבושלות לביצים קשות, קלופות וחתוכות לטריזים
2-3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
חופן עלי שמיר, קצוץ דק
מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
שן שום גדולה קלופה וחצויה
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון למטה
קערת הגשה גדולה
אופן ההכנה:

מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן:
בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים מעט בבחישה.
מוסיפים 2 כוסות = 400 מ"ל מים רותחים, מלח ופלפל שחור.
לכסות חלקית את הסיר. לבשל על להבה קטנה משך 6 דקות, לבחוש מדי פעם. לכבות את הלהבה ולכסות את הסיר לדקות אחדות.

סידור הסלט:
לשפשף קערת הגשה/צלחת גדולה בשן השום.
בקערה לערום את הפתיתים, לסדר מעל את כל יתר החומרים:
חתיכות החסה, העגבניות ,הביצים ,בצל ירוק, זיתים ושמיר.
מתבלים במלח ושמן זית. מערבבים הכול בעדינות .
ניתן לתבל במיץ לימון סחוט טרי, פלפל שחור גרוס ורוטב פיקנטי לטעם.
 
רוטב פיקנטי
מרכיבים:
6 פלפלי צ'ילי אדומים טריים
חתיכת שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ לקצוץ גס– ככף
4 שיני שום קלופות וקצוצות
50 מ"ל מים
2 כפיות מלח דק
5 כפות סוכר לבן
3-4 כפות מיץ לימון
ההכנה:
חוצים את פלפלי הצ'ילי (ניתן להסיר גלעינים, - לא חובה) חותכים כל פלפל ל- 4 חתיכות.
שמים את הפלפלים  במעבד מזון עם כל יתר החומרים .
מעבדים עד קבלת רוטב חלק ואדום.
מעבירים לצנצנת, שומרים במקרר.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

assets Creative Commons License