02/11/2013

*גלידה משני מרכיבים בלבד

גלידה כתומה משני מרכיבים בלבד
האם אפשר לנחש מהו המרכיב הסודי ב'גלידה' שלי 
.לא, וזה לא גזר
 

בצילום: למעלה- מקלוני דלעת אפויה קפואה, פרוסות בננה קפואות ולמטה: הדלעת המבושלת לאחר הקפאה של לילה
 


? זוכרים את הרעיון הותיק להקפיא בננות (בננות פרוסות) ולאחר מכן לטחון אותן לגלידה במעבד מזון 
היום יש לנו רעיון פשוט ומשודרג: להקפיא דלעת (מבושלת או אפויה) ופרוסות בננה. משני המרכיבים להכין 'גלידה' אינסטנט
.זו לא גלידה 'אמיתית', זה כן טעים, מהיר הכנה (יחסית, כן?) דל קלוריות (יחסית) ונתון לגיוון רב
.ה'נוסחא' פשוטה  לכל בננה אחת, יש להשתמש בכוס מחית דלעת מבושלת או אפויה


אופן ההכנה
מומלץ להכפיל/להשליש כמויות. בצילומים הגלידה הוכנה משתי בננות וכ- 750 גרם דלעת - משקל הדלעת לפני בישול/אפייה
קולפים בננה, פורסים לפרוסות עבות (לערך 5 פרוסות) מניחים בקופסא שטוחה או שקית הקפאה ומקפיאים ללילה
.הכנת הדלעת אפשרית ב- 2 אופנים, בחרו את המתאים לכם: אפיית הדלעת או בישול הדלעת במים
בישול הדלעת במים: מנקים וקולפים כ- 350 גרם דלעת טרייה (לכמות של 2 בננות השתמשו ב- 750 גרם דלעת). חותכים לקוביות גדולות ומבשלים במעט מים בסיר/קלחת מכוסה לריכוך. מסננים מהמים. מועכים למחית , אפשר בעזרת מזלג
אפיית הדלעת: מנקים נתח דלעת, אין צורך לקלוף. מניחים אותו שלם על נייר אפייה, כשהדלעת מונחת על אחת מצדדיה. אופים עד לריכוך בטוסטר אובן או בתנור, בחום בינוני 180 מעלות. חשוב שהדלעת לא תשחים מדי. מצננים מעט, מסירים את הקליפה. את התוך מועכים למחית חלקה. אפשר בעזרת מזלג

בצילום: 'מקלוני דלעת' מבושלים לאחר הקפאה של לילה
בישול הדלעת מהיר יותר ויניב לאחר הקפאה דלעת בהירה יותר. אפיית הדלעת תמשך זמן רב קצת יותר ותניב לאחר ההקפאה, דלעת מעט כהה
.מומלץ לאכול את הגלידה מיד לאחר הכנתה. הקפאה פוגמת מעט במירקם ובטעם
:הערה לגבי ההקפאה
נוח למלא תבניות סיליקון בדוגמאות (ראו בצילום העליון ) כמו מקלונים/דוגמאות שונות במחית המבושלת (אפשר לצנן דקות אחדות בחוץ). לאחר שעות/לילה במקפיא, קל לשחרר את מחית הדלעת מתבניות הסיליקון (לוחצים בצד ההפוך של התבנית) קל גם לשבור לחתיכות ונוח לטחון. כמובן שניתן להקפיא את המחית בסתם חתיכות ולא בתבנית
:הכנת הגלידה
.מוציאים את חתיכות הבננה והדלעת מהפריזר. מניחים על השיש לדקות אחדות. לא להפשיר
.ממלאים מיכל של מעבד מזון בחתיכות הבננה הקפואה. מוסיפים את מקלוני הדלעת הקפואה שלמים/שבורים לחצי
.טוחנים. בזמן הטחינה אפשר להוסיף מעט נוזלים כ- חלב/חלב שקדים/חלב קוקוס או מעט מים או מעט ליקר
בצילום: הגלידה הטרייה והרכה עדיין , מיד לאחר הוספת הצימוקים . הצימוקים מוסיפים טעם ומתיקות טבעית
:להמתקה
הוסיפו 2-4 כפות דבש נוזלי או סירופ מייפל איכותי (או סילאן). לא חובה להמתיק. כף דבש תספיק לטעמי למנה אחת 'גלידה' מבננה אחת וכוס מחית דלעת

:לגיוון הטעם
.הוסיפו קינמון טחון או וניל או כל תבלין אהוב, אפשר גם ליקר לבחירתכם

:תוספים
.קפלו לגלידה המוכנה צימוקים כהים - מומלץ לחלוט ולייבשם קודם או הוסיפו חופן פירות יער קפואים
.העבירו את הגלידה למיכל עמיד בהקפאה והקפיאו עד להגשה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Jael said...

איזה יופי
אני גם עושה גלידה
RAW עם בננה אבל עם
דלעת אפילו לא חשבתי לעשות
תודה על ה IDEA!

assets Creative Commons License