28 November 2013

העוגה לשבת וליום ההולדת : הדובדבן שבקצפת

!עוגת גבינה ודובדבנים :זה הדובדבן שבקצפת
עוגת 4 שכבות חגיגית, טעימה וקלת הכנה. בין שכבות העוגה הבהירה מלית גבינת שמנת וקצפת שפע דובדבנים ושוקולד מריר משלימים את החגיגה. אל תוותרו על קישוט השוקולד. העוגה מתאימה להיות עוגת יום הולדת  
..אפשר לברך במזל טוב החל מסוף השבוע הזה או תחילת השבוע
!עוד רגע יש כאן חגיגת יום הולדת, והשמחה רבה  
.מתכון מפורט למטה


 

עוגת גבינה ודובדבנים
:המרכיבים לעוגה
כוס וחצי קמח לבן רגיל מנופה= 210 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
שתי כפיות אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שליש כוס שמן רגיל = 80 מ"ל ,למשל שמן קנולה
ארבע ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, מופרדות
כפית תמצית או משחת וניל
שתי כפיות מיץ לימון
חצי כוס מים
רבע כפית אבקת קרם אוף טרטר- על מדפי התבלינים בכל סופר או בחנויות מתמחות
-
שתי צינצנות דובדבנים חמוצים מגולענים משומרים (בסירופ קל מיבוא בולגרי או הונגרי) =700 גרם משקל נטו של כל הדובדבנים, משתי הצינצנות, לאחר סינון
מעט ריבה אדומה חלקה ללא חתיכות פרי
:המרכיבים למלית
שתי כפיות אבקת ג'לטין ללא טעם
מאתיים ושבעים (270) גרם גבינת שמנת,  לפחות 30% שומן
שלוש עד 4 כפות סוכר לבן
שתי כוסות = 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (מיכל שמנת גדול מאוד או 2 קטנים)
--
מעט שוקולד מריר 70% קצוץ דק - לא חובה, קישטתי בשוקולד בטעם פלפל צ'ילי
תבנית או שתיים עגולות בקוטר 22 ס"מ. רצוי תבנית קפיצית או תבנית קפיצית בצורת לב, כשלי
.לרפד תחתית בלבד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
:הכנת העוגה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך - 165 מעלות
.בקערה אחת לערבב: קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח
.בקערה נפרדת לערבב: שמן, חלמונים, חצי כוס מים, תמצית וניל ומיץ לימון. להניח למשך 3 דקות
.להוסיף תערובת השמן לתוך תערובת הקמח, לערבב קלות. להניח בצד
.בקערת מיקסר להקציף במהירות בינונית חלבונים ואבקת קרם אוף טרטר עד לקבלת קצף יציב
.להגביר מהירות המיקסר ולהקציף לקבלת קצף נוקשה משך כ -3 דקות
.לקפל שליש מהקצף לתערובת העוגה. לקפל את יתר הקצף לתערובת העוגה. לערבב בעדינות
:אפייה
במידה ויש 2 תבניות זהות, לחלק את תערובת העוגה שווה בינהן. במידה ואופים בתבנית אחת בשני סבבים לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית ולישר
.[תערובת העוגה הלא אפויה שוקלת 700 גרם]
.לאפות כל שכבת עוגה משך 25-30 דקות או עד שהעוגות זהובות ומוכנות
במידה והעוגה נאפתה בתבנית ללא קפיץ, יש להעביר סכין סביב שולי העוגה על מנת לשחררה. במידה ונאפתה בתבנית קפיץ, לשחרר דפנות לאחר צינון קל על רשת. להעביר את שכבות העוגה/עוגות לרשתות לצינון
.להסיר את נייר האפייה מכל עוגה.לצנן את העוגות לחלוטין
.לחצות כל עוגה במרכזה, תתקבלנה 4 שכבות עוגה

:הכנת המלית
.בקערית קטנה לערבב אבקת ג'לטין עם 2 כפות מים. להניח למשך 3 דקות
.בקלחת לחמם מעט את התערובת עד להמסת הג'לטין, לערבב היטב ולצנן קלות

.בקערת מיקסר לערבב את גבינת השמנת והסוכר. לטרוף עד קבלת תערובת חלקה וקרמית
להוסיף שמנת מתוקה ולהמשיך להקציף עד שמתעבה מעט. בזמן ההקצפה לזלף פנימה את הג'לטין המומס
.להמשיך להקציף עד קבלת תערובת קצפית ומוצקה
.למלא את העוגה במלית זו. לא להכין את המלית מראש

:דובדבנים
לסנן את כל הדובדבנים מהנוזלים. להניח את הדובדבנים על מגבות נייר או נייר סופג להרחקת נוזלי שימור. לחזור על פעולת הייבוש עם מספר ניירות סופגים. לשמור חופן דובדבנים יפים יותר לקישוט העוגה. הערה:לא לסחוט את הדובדבנים על מנת שישארו עסיסיים
:הרכבת העוגה
.להניח שכבת עוגה אפויה על צלחת הגשה
.למרוח מעל בעזרת סכין מריחה ככוס ורבע מלית (מתכון למטה). לפזר מעל מהדובדבנים
.לחזור על סידור שכבות המלית והפרי באופן זה פעמיים נוספות
.להניח על העוגה את השכבה האחרונה האפויה
.למרוח יתרת מלית הגבינה על השכבה האחרונה העליונה של העוגה
.ניתן למרוח גם את שולי העוגה הגבוהה, לא חובה
.לקשט ביתרת הדובדבנים
.לקשט את צידי העוגה במעט שוקולד פרוס דק
.בקלחת לחמם עד לרתיחה מעט ריבה אדומה וטיפות מים.למרוח את הדובדבנים בריבה החמה

 וכאן העוגה עדיין בשלבי הקישוט: הדובדבנים עדיין אינם מזוגגים בריבה, גם שולי העוגה מצופים חלקית במלית הגבינה


Acaia: The Minimalist Coffee Brewing Scale
פרטים : כאן




חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License