07 November 2013

*נועז: גזר אפוי עם פולי קפה

גזר : קפה
 
 מתקתק, קצת מעושן ומעניין בפה: גזר אפוי על מצע של פולי קפה קלויים. שן שום גדולה כתושה, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי וכף שמן זית השלימו את חגיגת הטעמים והריח. אין צורך להתאמץ, רק לשבת ולנוח עד שזה מוכן. סלאו פוד.
לאחרונה התקבלה אצלי דגימה מהספר :
Cooking Slow: recipes for slowing down and cooking more 
מחבר הספר: Andrew Schloss
אנדרו המחבר הוא מסעדן, הוציא לאור כבר 12 ספרי בישול (!) כותב מאמרים גם בסן פרנסיסקו כרוניקל, בון אפטיט, הוושינגטון פוסט, שיקגו טרביון, פמלי סירקל ועוד רבים וטובים. שימש כנשיא בית ספר למסעדנות בפילדלפיה.
אינני רוכשת כל ספר בישול חדש היוצא לאור. זה בלתי אפשרי. 'דגימות' מתכונים מספרי בישול מעניינות ולעיתים מובילות לרכישת הספר. מי יודע , אולי גם הפעם. ההנאה שבאיטיות. גם וגם
רשימת מרכיבים : גם כחצי הקילו גזר, השתמשתי בכל הגזרים המצולמים
את פולי הקפה הכהים והחמימים כיסו הגזרים הכתומים. שניהם נאפו באיטיות יחדיו בתנור בחום נמוך מאוד, עם מעט שום כתוש, מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס וטיפות שמן זית כתית טהור
לאחר כשעה של אפייה איטית התפשט במטבח ריח טוב. ריח קצת מעושן, קצת מתקתק. ריח מסקרן. הצצתי על השעון ובדקתי את הגזר ככל שיכולתי. לאחר בקירוב 3 שעות הוא היה מוכן לאכילה
אין במתכון הזה בישול מוקדם,  אך קחו בחשבון זמן (3 שעות לערך בתלות בגודל הגזר) לאפייה האיטית.
 
 
  גזר : וקפה
מנה מקורית בסגנון הסלאו פוד, ממטבח ה'בישול האיטי'. מנת הגזר הזו מוגשת באשרם האוכל של דניאל פטרסון בסן פרנסיסקו
גזר: אפשר להשתמש בגזרים צעירים וטריים, דקיקים ממש או פשוט (מה שאני עשיתי) לחצות לאורך גזרים רגילים קלופים. משני צרורות הגזרים שנרכשו השבוע (מעל 2.5 ק"ג גזר) בחרתי את הגזרים הקטנים יותר והדומים בגודלם
.האפייה נעשית במחבת ברזל או תבנית בינונית
.את פולי הקפה לאחר האפייה, אין צורך לשמור
פולי קפה: פולים קלויים ניתנים לרכישה בחנויות הקפה או חנויות התבלינים.אפשר גם לקלות פולים ירוקים בתבנית גדולה בתנור שבבית

גזר אפוי על פולי קפה
:חומרים
כחצי קילו גזר צעיר ודק קלוף או גזר רגיל, קלוף וחצוי לאורכו
כף שמן זית
שן שום גדולה קלופה וכתושה
מלח אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
כוס פולי קפה קלויים או חצי קלויים = 90 גרם

:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום נמוך מאוד - 110 מעלות
.מחממים מחבת ברזל ריקה על להבה בינונית למשך 5 דקות
. בקערה גדולה מערבבים: הגזר,שמן זית ושן השום הכתושה
.מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומניחים בצד
.ממלאים את המחבת החמה בפולי הקפה. מכבים את הלהבה
.מנערים את המחבת עד שפולי הקפה ארומטיים ומעט שמנוניים, כ- 3 דקות
.לסדר את הגזרים שבקערה מעל פולי הקפה, בשכבה אחת
.לכסות את המחבת בנייר כסף
.לאפות בתנור למשך 2-3 שעות עד לריכוך הגזר
.להוציא את הגזר ולהגיש מיד
-
.נותר גזר ? שמרו במקרר מכוסה עד 3 ימים. לחמם לפני ההגשה

Choosing An Espresso Machine, Illustrative 



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

2 comments:

אידית said...

מוזר ומעניין מהסוג שאני אוהבת :-)
אנסה בהקדם, תודה

Chanita Harel חני הראל said...

מוזר ומעניין זה כל הכייף :-) וכייף גם לראותך כאן, תודה

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License