24 November 2013

*טראפלס גרנד מרנייה בציפוי שוקולד, מריר

טראפלס שוקולד מריר:גרנד מרנייה : בציפוי שוקולד
..להכין למישהו אהוב במיוחד
 
 
טראפלס שוקולד מריר
לא חובה לצפות את הטראפלס , אפשר לכדרר באבקת קקאו בלבד
הכמות: 15 יחידות
:החומרים
מאה וארבעים (140) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, קצוץ דק עם סכין
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
ארבעים (40) גרם חמאה
שמינית כוס (30 מ"ל) ליקר גרנד מרנייה
-
לגלגול  : כ 1/4 כוס אבקת קקאו
-
:לציפוי השוקולד
שישים (60) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו
כחצי כפית שמן קוקוס מוצק
-
לזרייה: מעט מלח אטלנטי, לא חובה
 
:אופן ההכנה

.שמים את חתיכות השוקולד בקערה בינונית
.בקלחת מחממים את השמנת המתוקה והחמאה עד לרתיחה. מסירים מהלהבה. יוצקים על השוקולד
.טורפים את השמנת והשוקולד (בכף או במטרף ידני) עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה
.בהדרגה להוסיף את הליקר
.להעביר את תערובת הטרפלס הנוזלית למיכל (זכוכית). לאחסן במקרר למשך כשעתיים
.מומלץ לערבב את התערובת כל 30 דקות
.להוציא מהקרור. בעזרת כף או כף מיוחדת לגלידה נוטלים 14-15 חתיכות מהתערובת שהתקשתה מעט
.מניחים את החתיכות חזרה במיכל/משטח . מחזירים לקרור למשך עוד כמחצית השעה
.מפזרים את אבקת הקקאו על צלחת/קערית
.מגלגלים כל חתיכה לכדור. מגלגלים בתוך אבקת הקקאו
-
.ממיסים בעדינות את השוקולד לציפוי עם שמן הקוקוס
מגלגלים כל טראפל בתוך השוקולד החמים. מוציאים ומניחים להתמצקות הציפוי על משטח סיליקון או נייר שעווה
.במידה ואתם רוצים שילוב מלוח בטראפלס שלכם, פזרו מעט מלח אטלנטי כעת לפני המתצקות השוקולד
.שומרים את הטראפלס בקרור

Paco de Lucia - Entre dos aguas (1976) full video
 




חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

Bonjour,

Merci pour ce doux et succulent partage, auquel je n'y ai pas droit, mais qui fera le bonheur de ma famille.
bonne journée
sarvenaz

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License