08 November 2013

*חממו את הסירים : מרק גזר-ג'ינג'ר

מרק גזר : ג'ינג'ר
.מרק גזר קרמי, ללא טיפת שמנת, בתוספת בצל, ג'ינג'ר, קארי ודברים טעימים נוספים, תענוג
המרק טעים מאוד : חם, פושר וגם צונן . המרק הוכתר כאן היום כמרק הגזר הטעים ביותר  
גם ריחו של המרק המתבשל , נהדר
מרק גזר וג'ינג'ר

הכמות: 6 קערות מרק או 10-12 כוסות מרק
:מרכיבים
חצי כפית אבקת קארי
חצי כפית זרעוני חרדל צהוב- לרכישה בכל מרכול או מחנות תבלינים
ארבע כפות שמן זית או שמן אחר
חתיכת ג'ינג'ר טרי קלוף (באורך כ 5 ס"מ) קצוץ דק
בצל גדול מאוד ,קלוף וקצוץ דק או 2 בצלים בגדול בינוני
כ 700-800 גרם גזר ,קלוף ופרוס דק
מעט זסט מלימון או זסט מליים
חמש וחצי כוסות ציר מרק או מי ברז = 1320 מ"ל
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
 
:לקישוט המרק
מעט שמן זית
יוגורט לבן
עלי בזיליקום או עלי נענע קצוצים
 
:אופן ההכנה
.טוחנים לאבקה את זרעוני החרדל - בעזרת עלי ומכתש או מעבירים מעליהם מערוך כבד
.בסיר על להבה בינונית, מחממים את השמן
.להוסיף לסיר את אבקת הקרי וזרעוני החרדל. בוחשים דקה
.להוסיף לסיר את הג'ינגר'הקצוץ, לערבב ולבשל דקה נוספת
.להוסיף לסיר את הבצל, הגזר ומעט זסט ליים/לימון
.לתבל בנדיבות במלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
.לערבב ולבשל עד לריכוך חלקי של הירקות
.להוסיף לסיר את הנוזלים ולערבב. להביא לרתיחה
.להנמיך ללהבה בינונית נמוכה ולבשל את המרק (אין צורך במכסה) 20-25 דקות עד לריכוך הגזר
.לטחון את המרק מיד או לאחר צינון קל (נוח לטחון בעזרת בלנדר מוט) למרק קרמי. לתקן תיבול

:הצעת הגשה
.להגיש את המרק בכוסות נאות
.המרק טעים מאוד חם או פושר וגם צונן מהמקרר
.לקשט בזילוף שמן זית איכותי, פלפל שחור גרוס, מעט יוגורט, עלי נענע/בזיליקום קצוצים
:גיוון טעם
.לתבל את המרק במעט מיץ לימון או ליים
:אני מגישה את מרק הגזר בזוק במלח פרחוני [פרטים] הנקרא
SAL de IBIZA
 
 

אוהבים טעם ליקריץ' ? צפו בסרטון הזה
?כאן הסבר שלב-אחר-שלב כיצד לגלף כף עץ, מי מרים את הכפפה
 
:מעורר תיאבון : הצלחות של מיילס טומפסון, שף בן 25
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License