09 November 2013

*הפחזניות עם המרכיב הסודי

פחזניות קצפת - שוקולד - לאגר
 
השפית האמריקאית (ברוקלין, ניו יורק) מישל רגוסיס, מספרת שההשראה למנת הקינוח שלה נולדה משילוב קינוח ובירה האהובים עליה - פחזניות ובירת הלאגר הבוסטונית: סמואל אדמס
בירת לאגר תתאים למגוון מנות קינוח, במיוחד אלו המכילות שוקולד. יופי של משחק טעמים, שילוב מרירות ומתיקות מרומזת הן בפחזניה, במלית הקצפת המבושמת בוניל וגם בזיגוג השוקולד. כן, יש כאן שימוש משולש בבירת לאגר: לבצק הפחזנית, למלית ולציפוי השוקולד. אך אל דאגה, לא יהיה צורך בבקבוק או פחית בירה שלמה, כך שיוותר לכם, בעיקר לחובבי בירת הלאגר גם לגימונת
 
בצילום: פחזניות לפני האפייה
השפית מישל רגוסיס, בת ה- 44 , גדלה למשפחה ממוצא איטלקי- יווני בה אוכל היה ונשאר חלק נכבד מחיי היום יום. בצעירותה בזמן לימודיה בקולג' התאהבה במטבח ובלייף סטייל הבוסטוני (ניו אינגלנד) והחליטה שעשיית אוכל הוא יעודה העיקרי והמהנה בחיים
[הנה דף הפייסבוק של השפית]
 
 
מישל מנהלת את הבר מסעדת מאכלי הים בשם 'הפנינה' [אתר המסעדה] הממוקמת ברוקלנד שבמדינת מיין. התפריט מגוון וכולל מגוון 
מנות מהים לצד מרקים עשירים (נוסח ניו אינגלנד), סלטים (גם סלט קיסר) ומנות ירק כאספרגוס וסלק. מרבית המנות משולבות עם דגה ופירות ים
.עוד על מישל באתר הפוד נטוורק

Michele Ragussis
למעלה : הפחזניות האפויות שלי בשמש


למישל מראה טום בוי כולל קעקועים ופירסינג, זה אולי יכול להרתיע לרגע, אך היא בן אדם חם, רגוע ומשעשע
המתכון לפחזניות הממולאות ומצופות בשוקולד מעניין. ההכנה מאתגרת, וכייפית במיוחד. הכנתי מחצית המתכון של מישל עם שינויים קלים
המתכון מדוד ומדוייק מאוד. מומלץ להיצמד להוראות. פחזניות ממולאות מומלץ להגיש מיד/באותו היום, אחרת הן מתרככות
 
:מילה על ההכנה וחומרי הגלם

הפחזניות: בישול בצק הפחזניות מהיר. הבצק אינו מכיל כלל סוכר, כך שמתכון הבסיס יתאים גם לפחזנית עם מלית מלוחה
הפחזניות נאפות דקות ספורות בחום גבוה מאוד, המשך האפייה (20 דקות) נעשה בחום בינוני גבוה. או אז, הפחזניות תופחות ומזהיבות ומראן מלבב ממש
חשוב לצנן את הפחזניות המצופות בשוקולד לפני המילוי בקצפת. במידה ואתם ממהרים, אפשר לקרר אותן לזמן קצר בפריזר
.בירה: השתמשו בבירת לאגר מקומית/מיובאת או בבירה המומלצת על ידי מישל רגוסיס
קצפת: כדאי להשתמש בקצפת בעלת אחוזי שומן גבוהים יותר על מנת שתהיה יציבה יותר. לטעמי, מומלץ להמתיק טיפה יותר את הקצפת מכיוון שהפחזניה לא מכילה סוכר לבן כלל. תוספת הוניל מבורכת ורצוי להשתמש במשחת וניל או תמצית וניל אמיתית לדגשת הטעם
.שוקולד : שוקולד מריר לפחות 70% מוצקי קקאו וללא תוספים יתאים
זיגוג השוקולד: הזיגוג נעשה על ידי בישול איטי ועדין של השוקולד בבירה. לאחר המסת השוקולד תקבלו בקלחת רוטב נוזלי וכהה. יש להמשיך לבשל את הרוטב על להבה נמוכה עד שמסמיך. הבישול יארך דקות אחדות. לא חובה להרתיח
.מומלץ לזגג את ראשי הפחזניות המונחות על רשת, שמתחתה נייר אפייה

 
פחזניות שוקולד לאגר
כמות: 14 פחזניות בגודל בינוני
ל3- 4 סועדים, מומלץ להכפיל כמויות
 
:לפחזניות
שמינית כוס בירת לאגר = 30 מ"ל
כ 3/8 כוס מים (טיפה יותר משליש הכוס) = 90 מ"ל
חמישים וחמישה (55) גרם חמאה
חצי כוס קמח לבן רגיל מנופה = 70 גרם
שתי ביצים גדולות
 
:למלית
מיכל שמנת מתוקה 38% = 250 מ"ל= כוס שמנת מתוקה
כף עד 2 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
 
:לזיגוג שוקולד
שישים גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו , שבור לקוביות
שמונים וארבעה מ"ל בירה
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום גבוה 210 מעלות
:הכנת הפחזניות
.בסיר בינוני (2 ליטר) על להבה בינונית לערבב את הבירה, המים והחמאה. לבשל להמסת החמאה
.להוסיף את הקמח. לערבב מהר ליצירת כדור בצק בהיר ורך
. להסיר מהלהבה
.להניח למשך 5 דקות
.ידנית (או במיקסר) לטרוף לבצק ביצה, אחר ביצה. לערבב עד שהביצים נבלעות בבצק
:עיצוב הפחזניות
.לרפד תבנית אפייה גדולה (תבנית של תנור סטנדרטי) בנייר אפייה
.למלא שק זילוף עם פייה עגולה בבצק
.לזלף 14 פחזניות אחידות. לרווח היטב בין כל פחזניה. כל הפחזניות יאפו בתבנית אחת

:אפיית הפחזניות
.לאפות את הפחזניות בחום גבוה 210 מעלות 10 דקות
להנמיך את חום התנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות או עד שהפחזניות מכפילות נפחן ומזהיבות היטב
.להוציא את הפחזניות מהתנור. לצנן על רשת
:בזמן אפיית הפחזניות להכין את המלית והציפוי

:ציפוי שוקולד
.בקלחת על להבה נמוכה וקטנה להמיס קוביות השוקולד בבירה
.לבחוש בהתמדה עד להסמכת הרוטב
.לשמור את הרוטב במקום חמים עד לשימוש

:הכנת המלית
.להקציף לקצפת מוצקה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר והוניל
.כשהקצפת מוכנה ניתן (לא חובה) לקפל לתוכה כף בירה

:הרכבת הפחזניות
.כשהפחזניות צוננות, לחתוך חריץ לרוחבן או לחצות כל פחזניה לשני חלקים
.לטבול את ראשי הפחזניות ברוטב השוקולד או לנטף מעל שוקולד בעזרת כף
.לצנן את ראשי הפחזניות במקרר למשך 30 דקות או בפריזר מחצית הזמן, להתגבשות השוקולד
.בעזרת שק זילוף למלא את הפחזניות במלית הקצפת. לכסות בראשי הפחזניות
.להגיש מיד


:קבלנו לטעימה ואהבנו
סוכריות "ריקולה" ללא סוכר בטעם צמחים תפוח ומנטה
הסוכריות נמכרות ברשתות הפארמים, בתי מרקחת וחנויות טבע. 6 קלוריות לסוכריה. הטעם החדש בסדרה אכן מרענן וטעים
.טעם התפוח והמנטה מודגש
מחיר מומלץ לצרכן : 13-15 ש"ח למארז 50 גרם
**
:

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License