24 November 2013

*זמן הלאטקעס: לאטקעס תפוחי אדמה טעימים במיוחד

לאטקעס:זה הזמן לאכול לאטקעס מתפוחי אדמה
נכון שלאטקעס תפוחי אדמה חמים , עם (הרבה) קצוות 'שזופים' ושמנת חמוצה ליד ...זה טעים מאוד ?
בסוף השבוע התקבל במייל (מאתר חו"ל גדול) מתכון ל'לאטקעס המפורסמים' (כך היה כתוב) של אדם ומקסין.
 הסתקרנתי, חיש קל שינסתי מותניים וניגשתי לבדוק אצלנו במטבח, הכצעקתה ?...
את המתכון נידב אדם רפופורט (האיש של מקסין) ואני הכנתי ממנו מחצית הכמות ,מעט שיניתי כהרגלי הטוב.
אל תספרו לאף אחד מי חיסל את הנגלה הראשונה שיצאה מהמחבת.

לאטקעס הללו אכן מעולים. מומלץ לאכול חם מהמחבת 


מרכיבים עיקריים
 הלאטקעס הללו טעימים יותר מהצילום שכאן למטה. זה לא רק שהשכן הקשיש והטוב מהקומה התחתונה הלך, גם אור השמש הלך איתו .זה זמני ,אני יודעת .הצילום לא משובח כפי שהלאטקעס מאוד.

 כך מכינים את הלאטקעס:
על פומפייה גסה
(או במעבד מזון) מגררים 750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ובצל אחד בינוני (או קטן). מניחים את התערובת על נייר סופג/מגבת נייר גדולה בתוך קערה בינונית. סוחטים היטב את כל הנוזלים. את הנוזלים , שופכים 


בקערה מערבבים: 
ביצה אחת גדולה 
חצי כפית מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי
כפית אבקת אפייה מנופה
כף עד שתי כפות פירורי לחם יבשים = לטחון לפירורים פרוסת לחם קטנה
.מערבבים את תערובת הביצה + תערובת התפודים- בצל  המגורדים
נוטלים כמות של כף נדיבה מהתערובת, יוצרים ביד לביבה גדולה
מחממים במחבת גדולה שמן - אני השתמשתי בשמן זית מעורב בשמן קנולה 
מטגנים משני הצדדים - 2-3 דקות מכל צד להזהבה טובה. אגב, אדם מטגן בשמאלץ וגם שם 3.5 כפיות מלח (!) לכמות כפולה של לאטקעס.. (האיש בטח מאוהב יותר ממני).
מגישים חם עם/בלי  שמנת חמוצה. 

 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License