05 November 2013

**It's Pancake Time - פנקייק מפלפלים אדומים

פנקייק כתום עם פלפל אדום

כמה מפתיע וטעים להוסיף פלפל אדום קלוי לתוך תערובת פנקייק. בתוספת חלב, ביצים, מעט קמח וגם זיתים שחורים נקבל פנקייק נהדר
.פנקייק הפלפלים הקלויים כתמתם וטעים לאכילה גם ללא כל תוספת. הכל כבר כלול
 
 
.הכנת הפנקייקים קלה וכייפית במיוחד
?איך מכינים
בתנור/בטוסטר אובן קולים חצאי פלפלים אדומים עד שהם מתרככים. הפעם קליתי את הפלפלים בטוסטר אובן בחום בינוני גבוה כ- 20 דקות
קולפים את הפלפלים מקליפתם הדקה, חותכים (עם היד) לרצועות או חתיכות גדולות ושמים לתוך מיכל של מעבד מזון


 
:טוחנים את הפלפלים עם החלב, הטחינה זריזה. חשוב שיתקבל נוזל כתמתם וחלק לגמרי

 
:כך נראת תערובת הפלפלים הקלויים והחלב לפני הוספת הקמח והביצים  

 
כעת נוסיף לתערובת:קמח, מלח ומעט אבקת אפייה + שלוש הביצים. קוצצים זיתים שחורים ומוסיפים. מניחים לתערובת לעמוד כרבע שעה
 
.מומלץ לערבב ככף שמן רגיל לתערובת פנקייק הפלפלים. באופן זה שימון המחבת יהיה מינמלי ממש
נצוק כשמינית כוס תערובת (30 מ"ל לערך) עבור כל פנקייק. נטגן להזהבה משני הצדדים. הפנקייקים דקים יחסית ומוכנים מהר מאוד
:מיעוט חומר ההתפחה מיטיב עימם. בדקות ספורות נקבל ערמת פנקייקים כתמתמים. הנה

 
 
:גיוונים
.להוסיף זיתים ירוקים במקום הזיתים השחורים
.להחליף את הזיתים השחורים בזיתי קלמטה משובחים
. לקצוץ ולהוסיף מעט עלי בזיליקום טרי או תבלין ירוק אחר לטעמכם, בכמות של ככף 
פנקייק פלפל אדום
הכמות :15-20 פנקייקים קטנים
:המרכיבים
שני פלפלים אדומים בגודל בינוני, משקל 2 הפלפלים יחד 200-250 גרם
חצי כוס חלב = 120 מ"ל
חצי כוס קמח לבן רגיל= 70 גרם
חצי כפית אבקת אפיה= 2 גרם
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
שלוש ביצים גדולות
כ- 2 כפות זיתים שחורים קצוצים
--
מעט שמן זית או שמן רגיל לטיגון

:אופן ההכנה
.מחממים תנור או טוסטר אובן לחום בינוני גבוה 190 מעלות
חוצים את הפלפלים. מרחיקים גרעינים. מניחים על נייר אפייה או נייר כסף (הפוך) על תבנית האפיה הצד החתוך כלפי מטה
.אופים את חצאי הפלפלים לריכוך, 20-25 דקות. אפשר בגריל
לצנן מעט את הפלפלים. להסיר את הקליפה הדקה עד כמה שניתן. אפשר לכסות את הפלפלים החמים ורק לאחר מכן לקלוף
.בעזרת היד לחתוך את הפלפלים לרצועות או חתיכות גדולות. לשים לתוך מיכל מעבד מזון
.להוסיף את החלב. לטחון לקבלת תערובת חלקה לגמרי
:בקערה בינונית לערבב
.קמח מנופה, אבקת אפייה מנופה,מלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לצקת לקערה את תערובת הפלפלים והביצים
.בעזרת מטרף ידני או מזלג לטרוף הכל לקבלת תערובת חלקה וללא גושים
.להוסיף זיתים קצוצים דק ובמידה ורוצים גם מעט עלי בזיליקום טרי קצוץ
.להניח את התערובת (על השיש) למשך 15-20 דקות
:טיגון הפנקייק
.מחממים מחבת (רצוי מסוג טפלון) .משמנים במעט מאוד שמן זית או שמן רגיל
יוצקים מתערובת הפנקייק, כ 1/8 כוס  (30 מ"ל) עבור כל יחידה. מטגנים על להבה בינונית להזהבה משני הצדדים
.מגישים חם
--
. את תערובת הפנקייק הנותרת ניתן לשמור במקרר ליום המחרת


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License