14 December 2013

*גזר ואפונה ברוטב קארי : מנת תוספת קלה להכנה

גזר : אפונה : רוטב קארי
 
ההשראה למנה הזו מגיעה ממסעדה בג'מייקה. היא מוגשת במסעדת 'שוגר מיל' השוכנת במונטגו ביי ג'מייקה. המנה טעימה מחממת ומוכנה בזמן קצר
המנה מכילה אפונה וגזר ברוטב קארי עשיר טעם. במסעדה מכינים את תבשיל הקארי עם גזרים עגלגלים מזן טומבלינה שהוא מתוק יותר. השתמשתי בגזר ארוך רגיל וטרי. את אפונת הגינה האנגלית הטרייה המרתי באפונה מקומית קפואה שהופשרה. אפשר להשתמש באפונה קפואה רגילה או זו 'העדינה' שהיא קטנה יותר. הפחתתי במעט מכמות הנוזלים ושניתי גם את יחס התבלינים, במסעדה מגישים את המנה עם כפית שלמה פלפל שחור גרוס טרי
עם חוזק התיבול אפשר לשחק ולחזק עוד יותר את הטעמים על פי הטעם האישי. יופי של מנה. מומלץ להגיש עם אורז לבן או פסטה

 
אפונה וגזר ברוטב קארי
:מרכיבים
שתי כוסות = 300 גרם אפונה קפואה, להפשיר כחצי שעה לפני ההכנה
ארבע מאות וחמישים (450) גרם גזר,קלוף וחתוך למקלונים או קוביות
ארבע כפות שמן קנולה
מלח אטלנטי או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
כף אבקת קארי
רבע עד חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס ציר ירקות או מים
חצי כוס חלב קוקוס - מומלץ להשתמש בזה הנמכר בקרטוניות, הוא מכיל פחות תוספים והוא טעים יותר
חצי כפית סוכר זהוב

:אופן ההכנה

.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום 200 מעלות
.בקערה מערבבים את מקלוני הגזר עם 2 כפות מהשמן. מתבלים במלח ופלפל
מרפדים תבנית שטוחה בינונית בנייר אפייה או נייר כסף הפוך. מורחים את הגזרים בשכבה אחת על התבנית
.אופים בתנור או בטוסטר אובן עד שהגזר רך- לבדוק במזלג. זמן האפייה 15-20 דקות לערך
על האפונה שהופשרה יוצקים מים רותחים לכיסוי. מניחים דקה ומסננים. האפונה מתרככת לגמרי, אין צורך לבשל אותה
.במחבת גדולה/בסיר, על להבה גבוהה, מחממים את שתי כפות השמן הנותרות
.להוסיף למחבת את אבקת הקארי, אבקת הפלפל האנגלי והכמון הטחון
.לטגן את התבלינים בבחישה כ- 30 שניות
.להוסיף למחבת את ציר הירקות או המים, חלב הקוקוס והסוכר. להרתיח בעדינות כ- 5 דקות
.לבחושולהוסיף  למחבת את האפונה והגזר. להגיש מיד
.לתבל במלח/פלפל שחור גרוס לפי הטעם
.טעים כתוספת או לצד אורז לבן או פסטה



מקלוני הגזר לפני האפייה. הפיינשמקר שאהב את המנה, ממליץ לחתוך כל מקלון גזר לשניים - לגודל נגיסה

לחלוט את האפונה דקה ולסנן
:המתכון פורסם השנה בספר
                                   

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

1 comment:

Anonymous said...

Je fais, à peu près, le même plat mais accompagné d'un poulet rôti et d'un riz basmati, c'est très bon !

sarvenaz

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License