19 December 2013

**~~~~~~מרק אפונה וסלרי - מתכון מהיר וטעים~~~~~~~

מרק אפונה ושורש סלרי- מחמם ומהיר הכנה

מפינת המתכון הקצר: מרק קל הכנה, קרמי, ללא תוספת שמנת, טעים מאוד. רוצו להכין

 
?איך מכינים
כ- 3-4 מנות
.בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים מעט שמן זית או חמאה .מזהיבים בצל בינוני קצוץ דק
מוסיפים לסיר 2 ראשי שורש סלרי - קלופים וחתוכים לקוביות או קצוצים ,כל ראש סלרי לפני קילוף ישקול כ-200 גרם, משקל נטו 300-350 גרם
מוסיפים לסיר 800 מ"ל מרק עוף צח חם או ציר ירקות חם או מים חמים/רותחים ומביאים שוב לרתיחה
.מבשלים את המרק, מכוסה (חלקית) במשך 15 דקות. בזמן זה קוביות הסלרי מתרככות לגמרי
מוסיפים לסיר 400 גרם אפונה קפואה=2 כוסות וקצת(ישר מהשקית שבפריזר או אפונה קפואה שהופשרה מעט קודם). מביאים את המרק לרתיחה
.מבשלים מכוסה 5 דקות נוספות
.מתבלים במלח (אטלנטי) לטעם
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט. (אפשר להשאיר מספר גרגירי אפונה וקוביות אחדות של סלרי מבושל לקישוט מנת המרק). טחינת המרק תהיה מהירה. במידה והמרק סמיך מדי לטעמכם, דללו אותו במעט מרק זך חם/מים רותחים
.מגישים את המרק חם בזילוף שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
.ממכר
--
שמו : Katsuya Fukushima ממסעדת Daikaya שבוושינגטון. בסרטון הוידאו הקצר, הוא מדגיש את חשיבות הבישול בחדווה,בשמחה
בשלן או טבח או שף מכינים אוכל טעים יותר כשהם שמחים ? זה נשמע הגיוני..


 * עדכונים יומיים - חדשות מזון בדף הפייסבוק החדש : אשמח לראותכם שם*
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License