28 December 2013

**~~~~לחמניות קינמון - פרפרים במטבח ~~~~~

לחמניות קינמון בצורת פרפרים
.אי אפשר לעמוד בפני טעמן של לחמניות קינמון טריות הממלאות את הבית בריח משגע
 
הכמות :18 לחמניות גדולות
:מרכיבים לבצק
שליש עד חצי כוס סוכר לבן = 70-100 גרם סוכר
שלושת רבעי כפית (או כפית) מלח דק
שתיים וחצי כפיות שמרים יבשים = 8 גרם
חמש כוסות קמח לבן רגיל= 700 גרם
כוס חלב= 240 מ"ל
מאה ועשרים גרם חמאה
שתי כפיות תמצית וניל
ביצה גדולה
 
:מרכיבים למלית
שישים גרם חמאה
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס אגוזים (מכל סוג שתבחרו) קצוצים
חצי כוס צימוקים כהים או בהירים, לחלוט ולייבש
כפית קינמון טחון
-
לציפוי: ביצה גדולה
-
תבנית אפייה גדולה או שתיים, מרופדות בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לערבב סוכר, מלח, שמרים וכוס אחת קמח
.בקלחת או סיר קטן לחמם את החלב והחמאה עד שהתערובת חמה והחמאה נמסה
.לצקת את תערובת החלב-חמאה לקערת המיקסר, לערבב היטב (עם המרכיבים היבשים שבקערה) בעזרת כף או בעזרת וו הלישה
.להוסיף תמצית וניל, ביצה וכוס קמח נוספת
.לערבב במשך 2 דקות
.להוסיף לקערה 2 כוסות קמח
.ללוש לבצק משך 10 דקות בעזרת המיקסר או ללוש ידנית
.בזמן הלישה להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח
.ליצור מהבצק כדור. להניחו בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי
.להוריד את נפחו של הבצק. להעביר למשטח מקומח קלות או משטח סיליקון
.לכסות. להניח למשך 15 דקות

:עיצוב ואפייה
.בקערה לערבב את חומרי המלית: סוכר חום,אגוזים,צימוקים וקינמון
.להמיס את -60 גרם החמאה
.לחלק את הבצק לשני חלקים שווים
.לרדד חלק ראשון של הבצק למלבן בגודל 44 ס"מ על 30 ס"מ
.להבריש /למרוח את הבצק המרודד במחצית מכמות החמאה הנמסה
.לפזר מעל מחצית ממלית הסוכר
.לגלגל את הבצק לגלילה ארוכה באורך 44 ס"מ, להדק קצוות הבצק
.לחתוך את הגלילה ל- 9  חתיכות באופן הזה
.אורכו של החלק הרחב של כל חתיכה יהיה 5 ס"מ, אורכו של החלק הצר של כל חתיכה יהיה 2.5 ס"מ
.להעביר את הלחמניות לתבנית האפייה כשחלקן הרחב מונח על התבנית
.באצבע, ללחוץ מעט על כל לחמניה, הכוונה על החלק הצר - העליון של הלחמניה
.באופן זה להכין את כל הלחמניות, גם מהחלק השני של הבצק
.להניח את כל הלחמניות על תבניות האפייה
.לכסות ולהתפיח משך כשעה
.בזמן שהלחמניות תופחות, לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות
.לטרוף את הביצה ולהבריש בה את כל הלחמניות
.לאפות את הלחמניות עד שהן זהובות היטב משך כ- -20 דקות
.הלחמניות במיטבן ביום האפייה. נותרו לחמניות? שמרו בשקיות הקפאה למשך מספר שבועות

:צילום ישן של הלחמניות
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013 https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License