05 December 2013

*כריך לארוחת הבוקר ובן פיפר הצלם

לכבוש בסערה : גם כרוב לבן

המטבח מלא אותם, צינצנות הכבושים הביתיים. לאחרונה אני מוצאת עצמי נהנת יותר מאי פעם מהכנת כרוב כבוש. אשה כובשת ממש
קל להכין כרוב לבן או סגול כבוש וגם העגבניות הכבושות, אוטוטו מוכנות. הכרוב מוכן לאכילה תוך ימים ספורים, בתלות במזג האויר, ויישמר היטב במקרר. כאן בצילום -דוגמא לארוחה קלה שלי, הבוקר. כריך 'מושקע' הכולל שפע ירקות פרוסים, חביתת ירק, נקניקים מהמעדניה וגם כרוב כבוש מהמקרר הביתי
הלחם בסנדוויץ' שלי הוא הלחם שהוכן כאן אתמול. לא יהיה מתכון ללחם מכיוון שהוא דורש יממה שלמה של 'התעסקות' ומצריך לטעמי מקצה שיפורים מסויים, בכל מקרה, הלחם טעים. הבצק היה בעל אחוזי רטיבות גבוהים ולא היה קל לעבודה. הרבה משטחים וכלים כאן היו דביקים, בלאגן במטבח שנוקה וצוחצח חיש קל.. נגיד
!היה טעים  
בכריך שלי:חמאה, חרדל,חסה,כרוב לבן כבוש, מלפפון, עגבניה,בצל סגול, חביתת ירק,פלפל אדום קלוי ומגוון נקניקים- הכול פרוס דק
?אז איך מכינים כרוב כבוש
MY WAY
.בוחרים כרוב לבן טרי ומוצק בגודל בינוני. מסירים עלים חיצוניים פגומים. שוטפים וחוצים לשניים
בעזרת סכין גדולה וחדה ולא במעבד מזון, פורסים את הכרוב דק לפרוסות דקות. את 'לב' הכרוב הבהיר אפשר להרחיק. מעבירים לקערה גדולה מאוד. הקערה חייבת להיות גדולה ממש על מנת שיהיה קל ונוח ללוש את הכרוב
מפזרים על הכרוב ככף מלח גס. אני משתמשת במלח אטלנטי. כף מלח תספיק לערך לכרוב בינוני. טעמו, הכרוב צריך להיות במליחות עדינה
?כעת, בעזרת היד לשים את הכרוב עם המלח, דקות ארוכות. מתי מפסיקים
.כשנפח הכרוב יורד, הוא מתרככך מעט ובתחתית הקערה הצטברו נוזלים
כעת, מעבירים את הכרוב לצינצנת בינונית או גדולה. אני נוהגת לחלוט את הצינצנת ברותחים לפני מילוי הכרוב
.דוחסים את הכרוב היטב לתוך הצינצנת. את הנוזלים שבקערה יוצקים לצינצנת מעל הכרוב

לוקחים צינצנת קטנטנה שבגודלה עוברת את פתח צינצנת הכרוב בגדולה. צינצנת ריבה קטנה/חרדל ריקה תתאים .ממלאים אותה מים
שמים את הצינצנת הקטנה מעל הכרוב על מנת שתפעיל לחץ על הכרוב. במידה ואפשר לסגור את הצינצנת עם המכסה, סוגרים או
מלבישים על הצינצנת הגדולה שקית
מניחים את צינצנת הכרוב על השיש או בארון המטבח. לאחר פרק זמן (יום או יומיים בדר"כ) הכרוב יתחיל לתסוס
.בדקו את הצינצנת פעם/פעמיים ביום ודחפו מעט את הצינצנת הקטנה לתוך הכרוב
.באופן זה הכרוב יהיה רטוב ומלא בנוזליו
.בדרך כלל כשתסיסת הכרוב נפסקת, זה סימן שהכרוב מוכן
.הכרוב המוכן יהיה פריך וטעים מאוד. בנוסף, כרוב כבוש הוא מזון בריא מאוד
.הכניסו את הכרוב למקרר או העבירו לצינצנות קטנות יותר ושימרו בקרור
הכרוב טעים כפי שהוא בבזיקת שמן זית מעל, או גם כתוספת ... לכריך, כמו זה שלי וכתוספת לכל מנה חמה או קרה/בתבשילים
את הכרוב הסגול הכנתי באותו האופן מלבד: השתמשתי בחצי כרוב סמיך וענק והוספתי סלק חי בינוני מגורד דק בפומפיה. את המלח הגס החלפתי במלח דק, לשתי ושמתי הצינצנת.. כמו בכרוב הלבן
כבישת הכרוב הסגול ארכה כפול זמן מזה של הכרוב הלבן. הצבע והטעם שלו משגעים. צילומים נוספים בקרוב

 
כאן רעיונות מה לקנות לפודיס
 
בן פיפר : צלם
לבן פיפר הכשרה באומנות קולינרית והן בצילום. יש לו עין טובה לקומפוזיציה, צבעוניות ואור טבעי. האתר שלו מחולק לארבע קטגוריות
שתיים של צילומי מנות, שלישית צילומי מנות אחרונות ופריטים שאינם מזון. תענוג. אני חולמת יום אחד .. לצלם כמותו
 
מקור הצילום

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License