04/01/2014

**ארוחה בווק: נודלס וירקות ב-10 דקות הכנה

ארוחה (צמחונית) המוכנה בקלות בווק. המנה כוללת נודלס, ירקות, ביצים ותבלינים. מנה עשירה, מחממת ומשביעה. תוספת הכורכום תורמת לצבע יפה וגם בריאה . המתכון יספיק ל- 4 סועדים רעבים לארוחת הערב או כתוספת לארוחת הצהריים
בצילום: מימין למעלה - נודלס מבושלים, 'אטריות' צהובות מחביתה, נודלס לפני בישול, שעועית ירוקה חלוטה, פלפלי צ'ילי, אבקת צ'ילי (לא חריפה) ואבקת כורכום
נודלס וירקות בווק
:מרכיבים
שתי ביצים גדולות
כפית אבקת צ'ילי
כפית כורכום טחון
רבע כוס שמן צמחי (קנולה למשל) = 60 מ"ל
בצל גדול קלוף , פרוס דק
שתי כפות (אפשר 2.5 כפות) רוטב סויה
שני תפוחי אדמה בגודל בינוני (250 גרם סה"כ) רחוצים , לבשל שלמים בקליפתם, לצנן (אפשר להכין יום לפני) -לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות
מאה וחמישים גרם (150) שעועית ירוקה עדינה (שעועית ארוכה ודקה) או שעועית ירוקה רגילה קפואה- לחלוט במים רותחים לדקה, לסנן
שלוש מאות וחמישים גרם (350) נודלס מבושלים- לערך 200 גרם נודלס לפני בישול בעובי בינוני או דק- לבשל לפי ההוראות על המארז= [לבשל בשני ליטר מים 3-5 דקות ולסנן
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
:לקישוט
:אופציונלי- פלפל אחד או 2 פלפלי צ'ילי, פרוס דק, אפשר להוסיף בזמן הבישול או רק לקשט את המנה המוכנה
אופציונלי- בצל ירוק פרוס לקישוט המנה
:אופן ההכנה

.לטרוף את הביצים בקערית ולהמליח מעט
.לשמן ולחמם מחבת קטנה. לצקת לתוכה מחצית מכמות הביצים הטרופות
.לטגן משני הצדדים להזהבה בלבד. להעביר לצלחת. לגלגל ולחתוך לפסים
.לטגן את הביצה הנוספת ולחתוך באותו האופן. להניח בצד


.בקערית קטנה לערבב את אבקת הצ'ילי והכורכום. להוסיף מעט מים לקבלת משחה דלילה
.לחמם את השמן בווק גדול וכבד
.להוסיף את פרוסות הבצל ולבשל לריכוך
.להנמיך את הלהבה ולהוסיף את תערובת (משחת) הצ'ילי והכורכום, לערבב
.להוסיף את רוטב הסויה, לערבב. לטגן 2-3 דקות
.להוסיף לווק את קוביות תפוחי האדמה. לערבב קלות. לטגן כ- 2 דקות
.להוסיף לווק את השעועית הירוקה, לערבב
.להוסיף לווק את הנודלס המבושלים, לערבב
.לבשל ולערבב מדי פעם משך דקות אחדות עד שהנודלס מצופים וחמים
.לתבל במלח ופלפל שחור
.לקשט ב'איטריות' החביתה
:הצעות הגשה
.לקשט בפרוסות פלפל צ'ילי חריף
.לקשט בפרוסות בצל ירוק- החלק הירוק בלבד
.ניתן לקשט בחופן נבטים, לבחירתכם
.להגיש חם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

assets Creative Commons License