02 January 2014

*תפוחי אדמה אפויים בתנור ומרק גולש מאולתר


תפוחי אדמה אפויים בתנור
!קל הכנה פריך וטעים
?איך מכינים
.מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות
.קולפים קילו תפוחי אדמה (רצוי אדומי קליפה). חותכים לטריזים עבים
.שמים בסיר בינוני (4 ליטר). יוצקים מעל מים רותחים (או מי ברז) לכיסוי. זורים מעט מלח (אטלנטי) מביאים לרתיחה
. מבשלים 6-7 דקות בסיר המכוסה
.משאירים בסיר, מסננים מהמים ומייבשים כ- 2 דקות על להבה נמוכה
משמנים תבנית בינונית (20 ס"מ על 30 ס"מ או קטנה יותר) ב - 3 כפות שמן , לבחירתכם, שמתי שמן זית מעורב בשמן קנולה
.מוסיפים את תפוחי האדמה
.מוסיפים זסט/גרידה מלימון אחד ומספר עלי מרווה טריים
.אפשרי לתבל במלח (אטלנטי או גס) ופלפל שחור גרוס טרי
.מוסיפים לתבנית לימון או שניים רחוצים וחתוכים לרבעים או שמיניות. מערבבים הכל בתוך התבנית
אופים כשעה בתנור החם. כל רבע שעה לערך, מוציאים את התבנית, הופכים את תפוחי האדמה על מנת שיהיו פריכים
.מגישים חם מאוד

 מרק 'גולש' מאולתר
? איך מכינים

.מפשירים חלקית 800 גרם קוביות בשר עגל המתאים לגולש
.חותכים את קוביות /נתח הבשר לגודל נגיסה
.בסיר גדול בשמן קנולה או שמן קנולה מעורב בשמן זית, מזהיבים קוביות מ 4- 5 בצלים בגודל בינוני
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר. על להבה גדולה וחזקה, מבשלים דקות אחדות בבחישה מדי פעם עד לאטימת הבשר
.מוסיפים לסיר כפית פפריקה מעושנת, כפית פפריקה מתוקה וכפית אבקת צ'ילי
.מתבלים במלח אטלנטי או מלח רגיל
מוסיפים כ- 3 כפות רכז עגבניות (רכז 22% יתאים). אני אוהבת את הרכז האיטלקי של חברת מוטי מצויין
.מוסיפים כ 2.5 כוסות מים. מביאים לרתיחה
.מבשלים את המרק קרוב לשעה, בוחשים מדי פעם
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License