26 January 2014

פיצה (בתוספת קמח מלא) עם תרד, גבינה בולגרית, פרמזן ופרוסות לימון

!משולשי פיצה : תרד,דאבל גבינה ולימון,זה טעים


.היום יש לנו מתכון חדש לפיצה מיוחדת ובטעם שונה. מתברר שאפשר ל'הבריא' מתכון לבצק פיצה ושהיא תהיה טעימה, מאוד
!הבצק מורכב בחציו מקמח מלא. המלית עשירה בתרד טרי מוקפץ, גבינה בולגרית, גבינת פרמזן ופרוסות לימון. איזה צירוף משגע
:הפיצה קלה וכייפית להכנה
.בקערת מיקסר או ידנית לשים בצק שמרים המכיל 50% קמח מלא. מתפיחים את הבצק להתפחה כפולה ויפה
.שוטפים היטב 200 גרם תרד טרי. מקפיצים אותו קצרות במחבת יחד עם שום, פלפל שחור ,מלח ואגוז מוסקט 
.התרד מצטמצמם ומתרכך מהר . הבישול הקצר מותיר אותו עסיסי וכמעט ללא נוזלים במחבת
.מתבלים את התרד במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. מוסיפים גם מעט יוגורט סמיך (עיזים) וגבינת פרמזן מגוררת 
התרד לאחר הבישול ולפני התיבול
.את בצק הפיצה מרדדים לא דק מדי ומניחים בתבנית גדולה. מברישים את הבצק בשמן זית, מפזרים מעל את התרד המבושל
מעל התרד מפוררים גבינה בולגרית (אפשרי 30 גרם נוספים על שצויין במתכון). מקשטים בפרוסות לימון דקיקות. גבינת פרמזן מעל, וישר לתנור החם 



הפיצה לפני האפייה
לאחר כמחצית השעה הפיצה שלנו מוכנה. שחומה, ריחנית, הגבינות רכות ונמסות והלימון, כמו תמיד, מוסיף המון
פיצה תרד , גבינה ולימון
הכמות: פיצה אחת גדולה , כ- 8 מנות
:מרכיבים לבצק
כוס ועוד שמינית הכוס מים חמימים
שלוש כפיות שמרים יבשים
כף דבש נוזלי
כף שמן זית
כוס וחצי קמח רגיל, מנופה
כוס וחצי קמח מלא, מנופה
כפית מלח דק
:המרכיבים למלית
שלוש כפות שמן זית
ארבע שיני שום קלופות, קצוצות דק
מאתיים גרם עלי תרד טרי (רצוי תרד בעל עלים ירוקים כהים ועבים) שטופים
מלח אטלנטי או מלח גס/רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
קורט אגוז מוסקט טחון/מגורר טרי
שתי כפות יוגורט לבן סמיך - אני שמתי יוגורט עיזים
כף גבינת פרמזן מגוררת
מאה וחמישים גרם גבינה בולגרית, או גבינת פטה
לימון עד 2 לימונים, לרחוץ ולפרוס דק מאוד, להרחיק גלעינים
-
לפיזור על הפיצה : מעט גבינת פרמזן נוספת
-
תבנית גדולה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את המים,שמרים, דבש ושמן זית
.לכסות את הקערה ולהניח לתערובת לתסוס (התסיסה מועטה) משך 10-15 דקות
.לערבב את שני סוגי הקמח. להוסיף לקערת המיקסר 2.5 כוסות מכמות הקמח ואת המלח
.ללוש לבצק אחיד ורך, להוסיף בהדרגה את יתרת הקמח הנותר או את חלקו
.להעביר את הבצק לקערה משומנת קלות. לכסות. להתפיח להכפלת נפח הבצק, כשעה וחצי

:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום גבוה 200 מעלות
.ללוש מעט את הבצק. לרדד או לשטח על משטח סיליקון או משטח מקומח קלות לעיגול שיתאים לגודל התבנית
.להעביר את הבצק לנייר האפייה בתבנית. להניח ל 15 דקות
.במחבת על להבה בינונית, לחמם כף וחצי שמן זית
.להוסיף את השום הקצוץ . לטגן כדקה
.להוסיף למחבת את כל עלי התרד
.לבשל את התרד כ- 6 דקות עד שהעלים מתרככים, לערבב מדי פעם
.להסיר מהלהבה. לתבל במלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
.להוסיף כף גבינת פרמזן מגוררת ו2 כפות יוגורט. לערבב
.למרוח או להבריש כף וחצי שמן זית הנותרת על בצק הפיצה
.לפזר מעל את התרד
.לפזר מעל גבינה בולגרית מפוררת
.לקשט בפרוסות לימון
.לגרר גבינת פרמזן נוספת
.לאפות בתנור החם 25-30 דקות עד שהגבינות נמסות והפיצה אפויה היטב
.להוציא מהתנור , להניח לדקות ספורות .לחתוך למשולשים ולהגיש חם
נשארה פיצה ? הקפיאו את משולשי הפיצה בשקית הקפאה. הפיצה המחוממת בחום בינוני לדקות ספורות (בטוסטר אובן) טעימה כטרייה



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

No comments:

Related Posts with Thumbnails
assets website counter
by TwitterButton.com Subscribe in a reader

Creative Commons License